ειδήσεις

ONFI 3.0 για turbo ταχύτητες σε NAND

Το Open NAND Flash Interface (ONFI) Working Group παρουσίασε σήμερα την νέα έκδοση του προτύπου ONFI για μνήμες τύπου NAND Flash. Ο λόγος για το ONFI 3.0, το οποίο επιτρέπει ταχύτητες έως και 400 MB/s, διπλάσιες από εκείνες που είναι διαθέσιμες στο τρέχον πρότυπο (ONFI 2.x).
Εκτός από την βελτίωση της ταχύτητας, το οποίο επιτυγχάνεται από την χρήση μη πτητικής DDR2 (NV-DDR2) διεπαφής, το ONFI 3.0 μειώνει τον αριθμό των επιτρεπόμενων πιν ανά τσιπ, με αποτέλεσμα την μείωση του κόστους και στους κατασκευαστές αλλά και στους καταναλωτές. Μελλοντικές ενημερώσεις του ONFI 3.0 θα υποστηρίζει περιβάλλον διεπαφής ECC Zero (EZ-NAND), το οποίο αφαιρεί το "βάρος" από τον host controller να συμβαδίζει με τις ταχέως μεταβαλλόμενες απαιτήσεις ECC της τεχνολογίας NAND.
Όπως και οι προκάτοχοί του, έτσι και το ONFI 3.0 είναι συμβατό προς τα πίσω αλλά μην περιμένετε να είναι άμεσα διαθέσιμο καθώς οι κατασκευαστές πρέπει πρώτα να το υιοθετήσουν. Η SandForce για παράδειγμα υποσχέθηκε να διαθέσει ελεγκτές που να υποστηρίζουν πλήρως το ONFI 3.0 μέσα στο 2012.

About Freegr network

Από το Blogger.