ειδήσεις

Η Lenovoπροσφέρει το Classmate PC netbook

Η Κινέζικη εταιρεία Lenovo, σήμερα ανακοίνωσε την συνεργασία της με την Intel, με απώτερο σκοπό να εργαστούν στην παραγωγή του Classmate+ PC, ένα netbook υποσχόμενο να βοηθήσει τους μαθητές στην εκπαίδευση.
Το συγκεκριμένο netbook τρέχει Windows7 ενώ παράλληλα έρχεται με προεγκατεστημένη την σουίτα εφαρμογών Learning Series της Intel. Επιπλέον η οθόνη του έχει μέγεθος 10.1 ίντσες και είναι οπίσθιου LED φωτισμού, επεξεργαστή Atom N455 χρονισμένο στα 1.66 GHz, 1 ή 2GB από μνήμη RAM, ενώ τέλος για την αποθήκευση των δεδομένων σας διαθέτει 8/16GB SSD ή 160/250GB HDD. Παράλληλα έρχεται εξοπλισμένο με 10/100 LAN port, 802.11 b/g/n WiFi, μία κάμερα των 1.3 megapixel, 4-in-1 memory card reader αλλά και μία μπαταρία των 3 ή 6 κελιών.
Μάλιστα ο Michael Schmedlen, director της Worldwide Education, Lenovo δήλωσε:
Δεδομένου ότι είμαστε η ταχύτερη αναπτυσσόμενη εταιρεία ηλεκτρονικών υπολογιστών στο τομέα της εκπαίδευσης, καλούμαστε να παρέχουμε λύσεις που θα αυξήσουν την απόδοση και τη συμβολή του σχολείου στη μάθηση. Η συνεργασία μας με την εταιρεία Intel με σκοπό την παραγωγή και την προσφορά του εν λόγω netbook θα κάνει τους καθηγητές και μαθητές να συνειδητοποιήσουν το θετικό ρόλο της εισαγωγής της τεχνολογίας στην εκπαίδευση. Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 158,000 κομμάτια θα διατεθούν στους μαθητές της Αργεντινής την ερχόμενη Άνοιξη.

About Freegr network

Από το Blogger.