ειδήσεις

Δυνατή δράση digi-retail του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση»

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011, στις 14:00, η ηλεκτρονική υποβολή επενδυτικών σχεδίων στη δράση «digi-retail», με υψηλή συμμετοχή επιχειρήσεων από ολόκληρη την Ελλάδα. H δράση σχεδιάστηκε από την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και υλοποιείται από την εταιρία «Ψηφιακές Ενισχύσεις ΑΕ».
H δράση «digi-retail» ενισχύει τις «ψηφιακές επενδύσεις» επιχειρήσεων λιανικής με σκοπό: α) τη βελτίωση της εσωτερικής διαχείρισης και τη μείωση του κόστους λειτουργίας, με αυτοματοποίηση των διαδικασιών διαχείρισης αποθήκης, πωλήσεων, αγορών κλπ. και β) την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την πρόσβαση σε νέα καταναλωτικά κοινά, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας για την ηλεκτρονική τους προβολή και προώθηση.
Μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας υποβλήθηκαν συνολικά 4.450 επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού €195,88 εκατ. ευρώ, από επιχειρήσεις όλων των μεγεθών. Ο μέσος προϋπολογισμός των επενδυτικών σχεδίων ανήλθε σε €44.019 ευρώ. Η συνολικώς ζητηθείσα δημόσια δαπάνη (επιχορήγηση) που αντιστοιχεί στα επενδυτικά σχέδια που υποβλήθηκαν, ανέρχεται σε €114,56 εκατ. ευρώ. Όλες οι επιχειρήσεις που υπέβαλαν επενδυτικά σχέδια, ενημερώθηκαν άμεσα για τη βαθμολογία τους, η οποία προκύπτει αυτόματα, με αντικειμενικά κριτήρια.
To υψηλό ενδιαφέρον για τη δράση αποτυπώθηκε και στο μεγάλο αριθμό ερωτημάτων και απαντήσεων που έλαβαν οι επιχειρήσεις μέσω του ηλεκτρονικού helpdesk της «Ψηφιακές Ενισχύσεις ΑΕ». Συνολικά απαντήθηκαν γραπτώς μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων, 5.100 ερωτήματα επιχειρήσεων ενώ απαντήθηκαν 18.000 κλήσεις υποστήριξης μέσω της τηλεφωνικής γραμμής εξυπηρέτησης.
Οι επιχειρήσεις που υπέβαλαν με ηλεκτρονικό τρόπο τα επενδυτικά τους σχέδια, έχουν την υποχρέωση αποστολής των σχετικών δικαιολογητικών εντός 10 ημερών από την ημερομηνία υποβολής. Θα ακολουθήσει επαλήθευση και έλεγχος των στοιχείων και στη συνέχεια επιβεβαίωση της ορθότητας των επενδυτικών σχεδίων, βάσει όσων προβλέπονται στους Οδηγούς της δράσης. Μετά την επαλήθευση των στοιχείων θα ανακοινωθούν οι οριστικοί πίνακες κατάταξης των επιχειρήσεων ανά Περιφέρεια και θα ενταχθούν κατά σειρά βαθμολογίας, μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού κάθε Περιφέρειας.

About Freegr network

Από το Blogger.