ειδήσεις

Sapphire HD 6970 review για gamers..

Η Sapphire θεωρείτε από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές VGAs και μας έχει συνηθίσει σε πολύ καλά projects. Ένα άριστο προϊόν της είναι η νέα HD 6970 η οποία ανήκει στην νέα γενιά καρτών που βασίζονται στο καινούργιο Cayman chip της AMD.
Οι νέες κάρτες της AMD έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκαν στην αγορά. Την κάρτα την αγόρασα για τον υπολογιστή μου και αφού την δοκίμασα αναλυτικά, σας την παρουσιάζω.
UNBOXING
Η Sapphire HD6970 έρχεται μέσα σε μια σχετικά πολυτελή συσκευασία που μόλις ανοίξουμε μέσα βρίσκουμε τα εξής συνοδευτικά υλικά :
CrossFire Bridge Interconnect Cable
• D-Sub Adapter
• Mini-DP to DP Cable
• 6 PIN to 4 PIN Power Cable
• HDMI cable
• Cd με drivers
• Ένα χαρτί εγγραφής μέλους στην Sapphire
• Και φυσικά την ιδία την κάρτα η οποία είναι αρκετά μεγάλη σε μέγεθος (274 x 110 x 38 mm)

Περιγραφή
Η Sapρphire HD 6970 θα σας κερδίσει αμέσως με την εμφάνισή της. Το κόκκινο και το μαύρο χρώμα κυριαρχούν και σε συνδυασμό με τα πολύ όμορφα σχέδια και το σήμα κατατεθέν αυτοκόλλητο της sapphire κάνουν την HD 6970 εκτός από μια δυνατή κάρτα, ένα πραγματικό έργο τέχνης.
Όταν την πήρα στo χέρι μου, εντυπωσιάστηκα από το βάρος της κάρτας. Όλα δείχνουν ότι έχει γίνει προσεκτική επιλογή υλικών και το τελικό αποτέλεσμα είναι μια ποιοτικότατη κατασκευή που θα κάνει τους λάτρεις του case tuning πολύ χαρούμενους.
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Η Sapphire HD 6970 είναι εξοπλισμένη με τον νέο πυρήνα Cayman ΧΤ ο οποίος σε σχέση με τον προηγούμενο Βarts έχει αλλάξει δραστικά την αρχιτεκτονική για να βελτιώσει τόσο το tessellation όσο και την απόδοση ανά Watt.
Οι νέες κάρτες της AMD είναι εξοπλισμένες με όλες τις νέες τεχνολογίες απεικόνισης όπως: direct X 11, open GL 1.4, eyefinity, eye speed, HD3D (αντίστοιχο του 3d vision surround της NVidia), βελτιωμένο anti-aliasing, morphological anti-aliasing και enhanced quality AA.
Αξίζει να αναφέρω ότι το enhanced quality AA, είναι ένα mode αντίστοιχο του CSAA της NVidia και προσφέρει ίδιας ποιότητας ΑΑ με το ΜSAA με λιγότερους όμως πόρους. Η κάρτα μου έχει 2GB μνήμης τύπου GDDR5 στα 1375MHz (5500MHz στην πραγματικότητα 1375MHz x4) για να μην κολλήσετε ποτέ και πουθενά.
Ο πυρήνας είναι κατασκευασμένος στα 40 nm και είναι χρονισμένος στα 880 MHz. Μαζί με τους 1536 shader processors συνθέτουν το ιδανικό σύνολο για να απογειώσει όλα τα παιχνίδια. Όσον αφορά την κατανάλωση, η σειρά 69ΧΧ όπως και η 5ΧΧ της NVidia έχουν έναν περιοριστή άντλησης ενέργειας ώστε να προφυλάξουν τις κάρτες από benchmarks που χρησιμοποιούμε για να μετρήσουμε την κατανάλωση (furmark, occt).

About Freegr network

Από το Blogger.