ειδήσεις

Η Renesas με διπύρηνο τσιπ PowerVR στο MWC.

Την επόμενη εβδομάδα στην Βαρκελώνη κατά την διάρκεια του Mobile World Congress Renesas, η Renesas Electronics θα παρουσιάσει το πρώτο της SoC (System-on-chip) για φορητές συσκευές το οποίο διαθέτει πυρήνα γραφικών PowerVR SGX MP.
Έχοντας ονομασία SH-Mobile APE5R, το τσιπ που θα παρουσιαστεί στην MWC υπόσχεται να έχει πολύ περισσότερη ισχύ από εκείνα τα οποία γνωρίζουμε σήμερα και επιπλέον διαθέτει δύο πυρήνες Cortex-A9 με συχνότητα λειτουργίας στα 1.2 GHz για την εξασφάλιση της απόλυτης απόδοσης για τα smartphones και για τις φορητές συσκευές πρόσβασης στο ίντερνετ (MIDs).
Το διπύρηνο SoC της Renesas είναι ικανό να πραγματοποιήσει κωδικοποίηση και αποκωδικοποίηση βίντεο ποιότητας 1080p, υποστηρίζει 1080p stereoscopic 3D (S3D) video και έρχεται με αποκλειστικό υποσύστημα ήχου για πραγματική εμπειρία ήχου. Το SH-Mobile APE5R θα παρουσιαστεί στον πάγκο της Imagination Technologies. Προς τα παρόν, δεν έχουν ανακοινωθεί κάποιες συσκευές που να βασίζονται στο τσιπ της Renesas αλλά ίσως κάνουν την εμφάνισή τους στα μέσα του έτους δεδομένου ότι φήμες λένε πως το Apple iPad 2 θα βασίζεται πάνω σε αυτό.

About Freegr network

Από το Blogger.