3D

Ριζοσπαστική 3D κονσόλα ετοιμάζει η Nintendo.

Το όνομα αυτού, 3DS, και αποτελεί την επερχόμενη τρισδιάστατη κονσόλα της Nintendo, η οποία θα επιτρέπει στο χρήστη της να απολαμβάνει τις 3D δυνατότητές της χωρίς τη χρήση ειδικών γυαλιών. Όπως ελπίζει η εταιρεία, το 3DS (το οποίο θα είναι φορητό) θα «αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού», καθώς θα καταστήσει τη στερεοσκοπική 3D τεχνολογία διαθέσιμη στο ευρύ καταναλωτικό κοινό.
Σε εκδήλωση στο Άμστερνταμ, ο Τζόναθαν Ρος της Nintendo ανακοίνωσε πως το 3DS θα εμφανιστεί στα καταστήματα της Μ. Βρετανίας στις 25 Μαρτίου, και η τιμή του θα κυμαίνεται μεταξύ 219 και 229 λιρών (260-270 ευρώ). Το 3DS αναμένεται να αποτελέσει επανάσταση στο χώρο του gaming, καθώς, εκτός του ότι θα αναδεικνύει την τρισδιάστατη «πλευρά» πολλών δημοφιλών παιχνιδιών, θα μπορεί να προβάλει σε 3D και φωτογραφίες, βίντεο, θα επιτρέπει πρόσβαση σε κοινωνικά δίκτυα και θα ενσωματώνει δυνατότητες AR (Augmented Reality). Κάποιοι μιλούν ήδη για το «gadget της χρονιάς».
Αν και η τιμή θα είναι σαφώς υψηλή (κυρίως λόγω της 3D οθόνης, και της παρουσίας του ισχυρότερου τσιπ γραφικών που έχει εμφανιστεί ποτέ σε φορητή κονσόλα της Nintendo), η εταιρεία ελπίζει ότι οι πωλήσεις θα είναι μεγάλες, κυρίως χάρη στα παιχνίδια που θα «συνοδέψουν» το λανσάρισμά του, όπως τα Pro Evolution Soccer, Nintendogs, Resident Evil, Metal Gear Solid, Driver, Ridge Racer, Splinter Cell, The Legend of Zelda, Super Street Fighter.
Ο Ιβ Γκιγιεμό, πρόεδρος της Ubisoft, παραδέχτηκε πως πολλά από τα παιχνίδια για το 3DS θα είναι πιο ακριβά από ότι τα παιχνίδια για το υπάρχον DS- αλλά όχι όλα. «Εξαρτάται από το για τι παιχνίδι μιλάμε. Κάποιοι 'μικροί' τίτλοι θα είναι στην ίδια τιμή με του DS. Αλλά αν μιλάμε για όγκους βίντεο, τότε οι 'κασέτες' θα χρειάζονται μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο, οπότε και τα παιχνίδια θα είναι ακριβότερα».

About Freegr network

Από το Blogger.