ειδήσεις

Επίσημα οι Radeon 6950 και 6970

Η AMD επιστρέφει πάλι για να ταράξει τα νερά αυτή την φορά με δύο καινούργιες κάρτες γραφικών της σειράς Radeon 6900. Αλλά πριν ασχοληθούμε με αυτές ας κάνουμε μια μικρή εισαγωγή. Έχοντας πλέον το ρόλο του ηγέτη στην αγορά του DirectX11 με παραπάνω από 25 εκατομμύρια πωλήσεις καρτών παγκοσμίως, και 15 τίτλους παιχνιδιών εκ των οποίων οι 12 είναι υπό την χορηγία της. Επανάσταση προκαλεί η τεχνολογία AMD Eyefinity που με εκατοντάδες συμβατά παιχνίδια αποτελεί πλέον μια πιο προσιτή επιλογή για τους gamers.
Με την ATI Radeon 5970 να παραμένει η πιο γρήγορη κάρτα στον πλανήτη η AMD νιώθει έτοιμη να παρουσιάσει τις τελευταίες προσθήκες στον στόλο της, αναφερόμαστε στις AMD Radeon 6950 και Radeon 6970. Η νέα σειρά έχει στόχο τον μεγάλο αριθμό gamers που δεν έκαναν ακόμα μετάβαση σε γραφικά DirectX11.
Οι σχεδιαστικοί στόχοι της εταιρίας για την νέα σειρά:
•Αποδοτική αρχιτεκτονική γραφικών.
•Καινούργιες δυνατότητες στην ποιότητα εικόνας
•Ενεργειακή απόδοση και διαχείριση πόρων.
Οι νέες κάρτες έρχονται με δύο πυρήνες γραφικών αρχιτεκτονικής VLIW4. Διαθέτουν βελτιωμένο Μορφολογικό Anti-aliasing και AF texture filtering.
Μια ενσωματωμένη μονάδα ελέγχου παρακολουθεί την ενέργεια της κάρτας κατά την διάρκεια της λειτουργίας της και παρέχει απόλυτο έλεγχο σε αντίθεση με παρακάμψεις όπως voltmods κτλ. Όλα αυτά είναι υπό τον έλεγχο του χρήστη μέσω της εφαρμογής AMD OverDrive. Τα παιχνίδια απαιτούν λιγότερη ενέργεια από απαιτητικές εφαρμογές.
Μια ευχάριστη έκπληξη για τους overclockers, και όσους θέλουν να δοκιμάσουν τα όρια της κάρτας τους είναι η τεχνολογία AMD PowerTune. Μέσω του πίνακα ελέγχου των οδηγών της κάρτας, στην καρτέλα OverDrive, υπάρχει πλέον η δυνατότητα επιλογής του εύρους ενέργειας (+/- 20%) που μπορεί να τροφοδοτηθεί η κάρτα (γνωστό και ως TDP). Τι σημαίνει αυτό. ΠΧ: Εάν ορίσετε εύρος +20% και η κάρτα τρέχει μια απαιτητική εφαρμογή, τότε η κάρτα θα μεταβάλλει τα ρολόγια της στο όριο που θα ελκύει θερμότητα με βάση το κριτήριο που ορίσατε. Με απλά Ελληνικά μπορείτε να αυξήσετε τα όρια της ενέργειας που μπορεί να τραβήξει η κάρτα.

About Freegr network

Από το Blogger.