ειδήσεις

Ωρα για νέες κάρτες μνήμης

Υψηλότερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων και μεγαλύτερες χωρητικότητες υπόσχεται έναν νέο format κάρτας μνήμης που προσπαθούν να προωθήσουν τρεις από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο συγκεκριμένο κλάδο, δηλαδή η SanDisk, η Sony και η Nikon. Συγκεκριμένα, οι τρεις εταιρείες προώθησαν μία νέα σειρά από προτεινόμενες προδιαγραφές για την επόμενη γενιά των καρτών μνήμης CompactFlash που χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο σε επαγγελματικές και ημιεπαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές και βιντεοκάμερες.
500 MB το δευτερόλεπτο
Οι νέες προδιαγραφές επιτυγχάνουν ρυθμούς μεταφοράς δεδομένων μέχρι και 500 MΒ ανά δευτερόλεπτο (σε θεωρητικό επίπεδο), όταν οι υπάρχουσες κάρτες CompactFlash δεν ξεπερνούν τα 100 ΜΒ. Επιπλέον, μπορούν να επεκτείνουν τη θεωρητικά μέγιστη χωρητικότητα πάνω από τα 2 ΤΒs.
Για μεγάλα αρχεία
Στόχος των νέων καρτών είναι να επιτρέψουν την αποθήκευση τεράστιων εικόνων και video σε αρχεία format RAW, τα οποία απαιτούν πολύ μεγάλες χωρητικότητες και η μεταφορά τους σε έναν υπολογιστή αποτελεί μία εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία. Το ερώτημα είναι αν το νέο format θα γίνει αποδεκτό από την αρμόδια CompactFlash Association...

About Freegr network

Από το Blogger.