ειδήσεις

Διπύρηνη nVIDIA GeForce GTX 5xx

ΘΕΜΑ ημερών έχουμε μέχρι την κυκλοφορία της GTX 580 αλλά απ' ό,τι φαίνεται η nVIDIA δεν τελείωσε ακόμα για φέτος. Έτσι μέχρι το τέλος του 2010 και μάλλον μέσα στο Δεκέμβρη αναμένεται να κυκλοφορήσει η πρώτη διπύρηνη υλοποίηση του Fermi από την nVIDIA.
Φυσικά οι νέα κάρτα γραφικών θα στοχεύει στην διπύρηνη κάρτα γραφικών της AMD με GPU Antilles, και πιθανώς ονομαζόμενη 6990, η οποία μάλιστα αναμένεται εξίσου σύντομα.
Για την διπύρηνη nVIDIA GTX 5xx δε γνωρίζουμε τίποτα παρά το ότι θα βασίζεται σε ένα κομμένο GF100 GPU, παρόμοιο με το GF104.
Από αυτό μπορούμε μόνο να εκτιμήσουμε το TDP της υπέρ-high-end λύσης της nVIDIA, το οποίο αναμένεται να ξεπερνάει τα 400 Watt πράγμα που συνεπάγεται και πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Εδώ να συμπληρώσουμε πως φημολογείται ότι η διπύρηνη λύση της AMD θα είναι και αυτή ιδιαίτερα θερμή και ενεργοβόρα.
Φαίνεται λοιπόν πως η έφτασε η εποχή όπου η υδρόψυξη θα είναι σχεδόν μονόδρομος για αυτούς που θέλουν πάντα το καλύτερο. Μένει μόνο να περιμένουμε λίγο καιρό ακόμα για να γνωρίζουμε το πλήρες σκηνικό της αγοράς των καρτών γραφικών.
Πηγη: Fudzilla.com

About Freegr network

Από το Blogger.