ειδήσεις

Η εποχή του Cloud Computing

Σε ειδική ημερίδα, με τίτλο The Power of Cloud Computing, η Microsoft Ελλάς παρουσίασε τους τρόπους με τους οποίους οι επιχειρήσεις μπορούν να επενδύσουν στο Cloud Computing και να αποκομίσουν σημαντικά οφέλη. Η εκδήλωση, η οποία απευθυνόταν κυρίως σε προγραμματιστές και επαγγελματίες της πληροφορικής, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Intercontinental.
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν εκτενώς σχετικά με το Cloud Computing μέσα από αναλυτικές παρουσιάσεις, καθώς και να γνωρίσουν διαφορετικούς τρόπους διάθεσης και εφαρμογής του. Η τεχνολογία του Cloud Computing, εξασφαλίζοντας μέγιστη αξιοποίηση των υποδομών πληροφορικής που διαθέτει μια επιχείρηση και επιτρέποντας τη μείωση λειτουργικών εξόδων σε επίπεδο πληροφοριακών συστημάτων, αποτελεί μια έξυπνη πρόταση επένδυσης για κάθε οργανισμό.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο David Chappell, Διευθυντής της Chappell & Associates, San Francisco, California, ο οποίος κατά την εισήγησή του εστίασε στη δυναμική του cloud computing, ενώ ακολούθησε ο κ. Patric Malone, Διευθυντής Τεχνολογίας της Microsoft Ελλάς, ο οποίος αναλύοντας τη στρατηγική και της προτάσεις της Microsoft σε αυτόν τομέα, ανέφερε «Το Cloud Computing αποτελεί τη νέα μεγάλη τάση στην πληροφορική που πολύ άμεσα θα δούμε να προσελκύει το ενδιαφέρον, καθώς ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις θα συνειδητοποιούν ότι αποτελεί μια έξυπνη επένδυση με υψηλή αποδοτικότητα.
Η Microsoft προσφέρει διαφορετικά μοντέλα διάθεσης υπηρεσιών στο cloud, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλες τις επιχειρήσεις, κάθε τύπου και μεγέθους, να επωφεληθούν από τις δυνατότητες των σύγχρονων προτάσεων της πληροφορικής, επιλέγοντας το πρόγραμμα που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους
».
Στην πρώτη θεματική ενότητα του προγράμματος που απευθυνόταν στους επαγγελματίες της πληροφορικής, έγινε παρουσίαση του Office 365, τη νέα πρόταση της Microsoft που συνδυάζει Office, SharePoint, Exchange και Lync, του Microsoft Dynamics CRM Online, του ιδιωτικού cloud και των Microsoft Online Services

About Freegr network

Από το Blogger.