ειδήσεις

Notion Ink Adam: Tablet με διάρκεια ζωής...

Η ινδική εταιρεία Notion Ink σκοπεύει με το Adam να κυκλοφορήσει ένα Tablet στην αγορά το οποίο θα προσφέρει αυτονομία από 15 έως 24 ώρες. Για να το πετύχει σκοπεύει να βελτιστοποιήσει την κατανάλωση του πιο ενεργοβόρου συστατικού: της οθόνης. Αντί μια συνήθους οθόνης ο Ινδός κατασκευαστής θα χρησιμοποιεί μια οθόνη 10,1” της Pixel Qi, που ως πηγή θα εκμεταλλεύεται εκτός από τα LEDs και το φως του περιβάλλοντος.
Με αυτό τον τρόπο η οθόνη αφενός θα είναι αναγνώσιμη σε απευθείας ηλιακό φως και αφετέρου θα εξοικονομεί σημαντικά ποσά ενέργειας. Επιπλέον το Notion Ink θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Tegra 2 της Nvidia, η οποία, σύμφωνα με τα λεγόμενα του ιδρυτή της Notion-Ink, Shravan, συνδυάζει την εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση ενέργειας με τις υψηλές επιδόσεις.
Υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά: 16 ή 32GB μνήμη, 3 θύρες USB, HDMI, αναγνώστης καρτών μνήμης microSD, Dockingport, n-WLAN, Bluetooth, UMTS (HSDPA), A-GPS,αισθητήρας επιτάχυνσης, αισθητήρας φωτός, 3,2MPixels κάμερα και το Android. Σύμφωνα με την Notion Ink το Adam θα ζυγίζει 600-650 γραμμάρια και θα έχει διαστάσεις 158x239x14mm. Σύμφωνα με τις φήμες το Tablet θα είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ από τις 25/11/2011 σε ενδεικτική τιμή τα 400 δολάρια.
Μετάφραση: pcnea blog

About Freegr network

Από το Blogger.