ειδήσεις

Ραγδαία αύξηση στη χρήση κινητών με GPS...

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια τα κινητά τηλέφωνα έχουν εισβάλει σε πολλούς τομείς της ζωής αλλά και της καθημερινότητας των ανθρώπων. Εκτός από την πλοήγηση στο Internet η οποία αποτελεί δεδομένη λειτουργία για όλα τα σύγχρονα μοντέλα κινητών τηλεφώνων, παρατηρείται ραγδαία αύξηση χρήσης προγραμμάτων πλοήγησης μέσω GPS.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με έρευνα της Berg Insight, τους τελευταίους 12 μήνες, 44 εκατομμύρια χρήστες κινητών τηλεφώνων χρησιμοποίησαν την κινητή συσκευή τους για να πλοηγηθούν σε διάφορες τοποθεσίες. Το ποσοστό αυτό δείχνει 57% αύξηση από το αντίστοιχο του προηγούμενου χρόνου. Ακόμη, τα ποσοστά για το πρώτο μισό του 2010, είναι κατά 60% αυξημένα σε σχέση με το αντίστοιχο πρώτο μισό του 2009. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, μέχρι το 2015 ο αριθμός των χρηστών που κάνει χρήση της GPS πλοήγησης μέσω του κινητού του αναμένεται να φτάσει τα 150 εκατομμύρια χρήστες.
Aξιοσημείωτο είναι ότι στη ραγδαία αύξηση των ποσοστών, συνετέλεσε η στροφή των χρηστών προς την αγορά smartphones με Android και iOS καθώς οι πλατφόρμες αυτές υποστηρίζουν πληθώρα εφαρμογών GPS πλοήγησης.
Πηγές: techradar.com, insomniagr

About Freegr network

Από το Blogger.