ειδήσεις

Η Intel προβλέπει transistors χωρίς ενώσεις!

Ο κολοσσός των ημιαγωγών, Intel, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια δολάρια σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα το οποίο θα γίνει σε συνεργασία με το Tyndall National Institute από το Πανεπιστήμιου του Cork στην Ιρλανδία, με στόχο την εξέλιξη μιας νέας γενιάς transistors.
Πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα paper από το Ινστιτούτο Tyndall, το οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι υπάρχει δυνατότητα κατασκευής transistor χωρίς να υπάρχει πραγματική επαφή των ημιαγωγών μεταξύ τους! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απλοποιηθεί η κατασκευή των transistors, κάνοντας εφικτή την κατασκευή τους ακόμα και στα 10nm.
Ταυτόχρονα η παραπάνω κατασκευή είναι ενεργειακά λιγότερο απαιτητική, εκπέμπει λιγότερη θερμότητα από τα κλασικά transistors, ενώ είναι πλήρως συμβατή με την τεχνολογία CMOS.
Αν και η Intel δεν συνηθίζει να κάνει τέτοιου είδους συμφωνίες με εκπαιδευτικά ιδρύματα, φαίνεται πως η συγκεκριμένη περίπτωση είναι ιδιαίτερη. Πληροφορίες θέλουν να τοποθετεί στο συγκεκριμένο project ομάδες του τμήματος R&D τόσο στο εσωτερικό της εταιρείας, όσο και στο ιρλανδικό πανεπιστήμιο
Πηγή: pathfinder.gr

About Freegr network

Από το Blogger.