ειδήσεις

Η Intel έχει στόχο τα 15 νανόμετρα...

Σύντομα οι cpu θα κατασκευάζονται με βάση τη μέθοδο των 15 νανομέτρων παρότι ειναι νωρίς, αυτό όμως δεν εμπόδισε την Intel να κάνει μια πρώτη αναφορά στους Atom του μέλλοντος. Κατά τη διάρκεια του Intel Developer Forum, στελέχη της εταιρείας παρουσίασαν ένα slide που κάνει λόγο για πολλούς επεξεργαστές των 15nm μέσα στα επόμενα χρόνια.
Αναφορικά με τα 22 νανόμετρα, η Intel ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσουν τέσσερις Atom για netbooks, τέσσερις για nettops, τέσσερις για smartphones, τρεις CE για τηλεοράσεις κ.λπ και πέντε Atom E, οι οποίοι ενσωματώνονται κυρίως σε αυτοκίνητα. Από εκεί και πέρα, θα κυκλοφορήσουν περισσότερα μοντέλα σε όλες τις κατηγορίες όταν η μέθοδος ολοκλήρωσης κατέβει στα 15 νανόμετρα. Αυτό, πάντως, που δε λέει η Intel -και πολύ λογικά- είναι πότε θα κυκλοφορήσουν αυτοί οι επεξεργαστές.
Πέρα από επίδειξη ισχύος, η μείωση των νανομέτρων είναι πολύ κρίσιμος παράγοντας στις φορητές συσκευές. Λιγότερα νανόμετρα σημαίνει κατά κανόνα λιγότερη κατανάλωση ενέργειας και άρα μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, μια μεταβλητή ύψιστης σημασίας για μια φορητή συσκευή.
Πηγή: pathfinder.gr

About Freegr network

Από το Blogger.