ειδήσεις

ebooks & tablets “Galapagos” από τη Sharp

Και η Sharp “μπαίνει στο χωρό” της “ψηφιακής διάθεσης περιεχόμενου”, αρχίζοντας από τον αρκετά… πυκνοκατοικημένο χώρο των “ηλεκτρονικών βιβλίων”. Σε δελτίο τύπου της ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας μιας νέας “πλατφόρμας-στο-cloud”, με όνομα Galapagos, για τη διάθεση media. Η Galapagos, σύμφωνα με τη Sharp, θα παρέχει “μια νέα χρηστική εμπειρία”, σχεδιασμένη εξαρχής ώστε να προσαρμόζεται στις ανάγκες του εκάστοτε χρήστη. Πρόσθετος λόγος να χαρούμε, αδελφές και αδελφοί; Τόσο η υπηρεσία όσο και οι συσκευές “είναι σχεδιασμένες ειδικά για την Ιαπωνική αγορά”. Εύγε Sharp, να δούμε πώς θα προσπαθήσεις μετά να τις πλασάρεις στον υπόλοιπο πλανήτη.
Για την ώρα, έχουν ανακοινωθεί “δύο συμβατά tablet τερματικά” (μα, ποιός τα γράφει αυτά τα δελτία τύπου;!), που αναπτύχθηκαν ειδικά ως eBook readers και η διάθεση των οποίων θα αρχίσει παράλληλα με την υπηρεσία. Το e-βιβλιοπωλείο της Sharp θα παρέχει “Υπηρεσία Αυτόματης Προγραμματισμένης Παράδοσης” (φαντάζομαι μεταφράζεται σαν “προ-αγοράζεις ένα περιοδικό και, όταν είναι διαθέσιμο, `κατεβαίνει` στον eBook reader σου χωρίς να απαιτούνται πρόσθετες κινήσεις” – κάτι σαν “να γράφεσαι συνδρομητής”).
Η υπηρεσία/το e-βιβλιοπωλείο θα αρχίσει τη λειτουργία του το Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, έχοντας ως “αρχικό περιεχόμενο” μια συλλογή περίπου 30.000 βιβλίων, περιοδικών και εφημερίδων. Τα δυο tablets, που όπως και να το κάνουμε έχουν ένα κάποιο περισσότερο ενδιαφέρον από την υπηρεσία, χωρίζονται σε ένα “κινητό” και ένα “οικιακό”. Το “κινητό” είναι το “μικρό” από τα δυο, με οθόνη 5,5” ανάλυσης 1024×768, ενώ το “μεγάλο – οικιακό” με οθόνη 10,8” ανάλυσης 1366×800. Αμφότερα θα είναι εξοπλισμένα με WiFi 802.11b/g.
Πρόσθετη πληροφορία για τους… μοδάτους της παρέας: το “οικιακό” θα κυκλοφορεί σε χλιδάτο μαύρο, ενώ το “κινητό” σε καυτό κόκκινο και ελκυστικό ασημένιο.
Πληροφορίες αντλήθηκαν και απο το http://unregistered.gr .

About Freegr network

Από το Blogger.