ειδήσεις

Η ασφάλεια κινητών συσκευών στο στόχαστρο...

Το iPad, iPod, iPhone, smartphone και όλες αυτές οι νέες ορολογίες που έχουν κατακτήσει την καθημερινότητά μας, παρουσιάζουν και ορισμένες αδυναμίες. Οι αδυναμίες εντοπίζονται στον τρόπο λειτουργίας και κυρίως στην ασφάλεια των δεδομένων που διακινούνται σε αυτές τις κινητές συσκευές.
Στο πρόσφατο συνέδριο ασφάλειας στο Λονδίνο πολλοί εκπρόσωποι εταιρειών πληροφορικής και ασφάλειας εξέφρασαν τη γνώμη τους στο θέμα αυτό, καταλήγοντας τελικά στο συμπέρασμα, ότι η ασφάλεια των κινητών συσκευών είναι ένας νέος τομέας που ανοίγεται μπροστά τους, αλλά θα προκαλέσει μεγάλο πονοκέφαλο στους τεχνικούς πληροφορικής. Ας δούμε όμως γιατί αποτελεί μεγάλη πρόκληση η προστασία του κινητού από εξωτερικές απειλές και ηλεκτρονικές επιθέσεις.
Συγκεκριμένα οι ειδικοί τονίζουν ότι οι περισσότερες επιθέσεις, περιλαμβάνουν κακόβουλο λογισμικό και διακοπή των λειτουργιών της συσκευής, αλλά και επιθέσεις σε εφαρμογές της συσκευής. Αυτό που ανησυχεί όμως περισσότερο τους ειδικούς, είναι η χρήση των νέων τεχνολογιών για επαγγελματικούς σκοπούς, καθώς είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθεί η χρήση μίας τέτοιας συσκευής. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι και αδύνατο, καθώς οι συσκευές αυτές χρησιμοποιούν λειτουργικό σύστημα, λογισμικό και πολλά άλλα παρόμοια χαρακτηριστικά με τους κλασσικούς υπολογιστές, γεγονός που θα διευκολύνει τη δουλειά των ειδικών ασφάλειας.
Θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ασφάλεια αυτών των συσκευών, καθώς είναι το ίδιο δημοφιλή, αν όχι περισσότερο σε σύγκριση με τους φορητούς υπολογιστές, καθώς πολλές φορές χρησιμοποιούνται για τους ίδιους λόγους (κυρίως αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ανταλλαγή εγγράφων).

About Freegr network

Από το Blogger.