ειδήσεις

Ετοιμη η beta έκδοση του IE 9.0

Με μεγάλες προσδοκίες, η Microsoft μόλις παρουσίασε την beta έκδοση του Internet Explorer 9.0, του browser που μπορεί να κυριαρχεί στις στατιστικές αλλά από πλευράς χαρακτηριστικών και υποστήριξης web προτύπων, δεν έδειχνε να πείθει τουλάχιστον μέχρι σήμερα.
Όπως είχε φανεί ήδη από τη πρώτη παρουσίαση του IE 9.0 τον περασμένο Μάρτιο, η Microsoft θέλει να αλλάξει όλα τα κακώς κείμενα των προηγούμενων εκδόσεων και να παρουσιάσει ένα σύγχρονο browser που θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τον σκληρό ανταγωνισμό της συγκεκριμέμενης κατηγορίας λογισμικού. Η ένατη έκδοση του Internet Explorer αποτελεί για την Microsoft ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι της τεχνολογικών εξελίξεων με την εταιρεία να προχωρά σε δραστικές αλλαγές.
Ταχύτητα
Ο IE 9.0 περιέχει μια καινούρια javascript μηχανή με ονομασία Chakra που υπόσχεται πιο γρήγορο browsing και rendering, βοηθούμενη από το hardware του υπολογιστή και πιο συγκεκριμένα από την GPU. Η μηχανή rendering κάνει χρήση του Direct2D API για να παρέχει Direct 3D επιτάχυνση σε δισδιάστατα Web γραφικά αλλά και σε HTML5 video μέσω της υποστήριξης επιτάχυνσης H.264 όπου κάθε GPU παρέχει.
Γραφικό Περιβάλλον
Το νέο γραφικό περιβάλλον είναι αρκετά λιτό με περιορισμένη εμφάνιση κουμπιών έτσι ώστε «η προσοχή του χρήστη να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο στην ιστοσελίδα και όχι στον browser». Η Microsoft ακολουθεί (sic) τον Chrome σε ένα από τα πιο δημοφιλή του χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα η λειτουργία αναζήτησης ενσωματώνεται πλέον στην μπάρα πληκτρολόγισης των διευθύνσεων των ιστοσελίδων χωρίς να υπάρχει ξεχωριστή μπάρα.
Αλλαγή υπάρχει και στην θέση των tabs τα οποία τοποθετούνται ακριβώς δίπλα από την γραμμή διευθύνσεων/αναζήτησης και σίγουρα δεν είναι η καλύτερη λύση για όσους έχουν ανοιχτά πάνω από 20 tabs ταυτόχρονα αφού το μέγεθος τους μικραίνει και είναι δύσκολο να επιλεχθούν. Σχετικά με τα tabs υπάρχει ακόμη η δυνατότητα μεταφοράς ενός οποιουδήποτε tab στο desktop και αυτόματη δημιουργία νέου παραθύρου με τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα φορτωμένη.

About Freegr network

Από το Blogger.