ειδήσεις

Η Asrock με 3 mobo υψηλών επιδόσεων....

Η Asrock, ομογάλακτο παιδί της Asus, διαθέτει ως επί το πλείστον προϊόντα που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από εκείνα της Asus απλά τις περισσότερες φορές αποτελούν πιο προσιτές λύσεις για τον μέσο χρήστη. . Πρόκειται για δύο μητρικές για επεξεργαστές AMD και μια για Intel. Θα προσπαθήσω να περιγράψω αναλυτικά την κάθε μητρική και στο τέλος να δώσω μερικές παραπάνω πληροφορίες για τις τεχνολογίες τους.
H Asrock 890GX Extreme4 εφοδιάζεται με USB 3.0, SATA3 (6Gb/s), eSATA3 (6Gb/s) και ακολουθεί σχεδίαστικά το Extreme Layout της εταιρίας με το χαρακτηριστικό μαύρο PCB και άσπρα/μπλέ expansion slots. Στην καρδιά της μητρικής υπάρχει ένα AMD 890GX Chipset συνοδευόμενο από το SB850 south bridge και μια onboard AMD Radeon HD4290 με DirectX 10.1. Για τους πυκνωτές έχει χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία Asrock DuraCap που με την χρήση υψηλής ποιότητας Ιαπωνικών πυκνωτών η μητρική υπόσχεται 2.5 φορές μεγαλύτερο lifetime. Η μητρική είναι συμβατή με τους καινούργιους εξαπύρινους επεξεργαστές της AMD και με μνήμες DDR3 μέγιστης συχνότητας 1866MHz (OC). Υποστηρίζει Quad CrossfireX, 3-way CrossfireX και Hybrid CrossfireX με συνδυασμό της ενσωματωμένης κάρτας. Χρέη ηχητικής πηγής εκτελεί το 7.1 HD Realtek ALC892 που μαζί με το λογισμικό THX TruStudio PRO κάνει την ακρόαση μουσικής και την παρακολούθηση ταινιών μια απολαυστική εμπειρία. Για τους overclockers η μητρική εφοδιάζεται με κουμπιά Power/Reset/Clear CMOS καθώς και ένα debug monitor. Κάτι ακόμα που τραβάει την προσοχή είναι το όμορφο panel που έρχεται με τα παρελκόμενα της μητρικής και δίνει δύο επιπλέον θύρες USB 3.0 για το μπροστινό μέρος του κουτιού μας. Η 890GX Extreme4 υποστηρίζει τις τεχνολογίες Turbo UCC, Asrock AIWI, OC DNA, ErP/EuP, Instant Boot και Instant Flash της Asrock για τις οποίες θα μιλήσουμε αργότερα.
Η δεύτερη μητρική που θα κυκλοφορήσει η Asrock (πάλι σε πλατφόρμα AMD) είναι η Asrock 890FX Deluxe4. Στην συγκεκριμένη έχει γίνει χρήση του AMD 890FX chipset με το SB850 south bridge. Σε γενικές γραμμές έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με την 890GX. Οι σημαντικότερες διαφορές των chipset είναι καταρχάς η απουσία της ενσωματωμένης κάρτας γραφικών από το 890FX, και το γεγονός ότι το 890FX μπορεί να χειριστεί/αποδώσει καλύτερα σε ένα σύστημα με πολλαπλές κάρτες γραφικών εξαιτίας των δύο διάυλων PCI Express x16 (το 890GX διαθέτει μόνο μία φυσική PCI Express x16 που σε crossfire χωρίζεται σε 2* x8). Η Asrock 890FX Deluxe4 υποστηρίζει τις τεχνολογίες Turbo UCC, Asrock AIWI, OC DNA, ErP/EuP, Instant Boot και Instant Flash για τις οποίες θα μιλήσουμε παρακάτω.
Τέλος, μια ματιά στην X58 Extreme 6 που απευθύνεται σε επεξεργαστές s1366 της Intel. Εφοδιασμένη με το Intel X58 chipset και το ICH10R southbridge, υποστηρίζει εξαπύρινους επεξεργαστές και triple channel DDR3 (έως 2000MHz OC). Η μητρική είναι ιδανική για συστοιχίες καρτών γραφικών καθώς είναι συμβατή με AMD CrossfireX αλλά και Nvidia SLI. Όπως και την 890GX, η X58 Extreme 6 διαθέτει USB 3.0, SATA3 (6Gb/s) και eSATA3 (6Gb/s). Επίσης ακολουθεί τη σχεδίαση του Extreme Layout της εταιρίας με το χαρακτηριστικό μαύρο PCB και τα άσπρα/μπλέ expansion slots. Thanks σε expert, wizeman

About Freegr network

Από το Blogger.