ειδήσεις

Υπερλεπτές οθονες παντού απο την E iNK

Το διαπιστώνουμε απο τις ξένες ιστοσελίδες ότι η E Ink θα καταφέρει να έχει έτοιμη την επόμενη γενιά οθονών της ως το τέλος του έτους – και, κατά συνέπεια, να… αδειάσει τις τσέπες μας, αφού τα gadgets που θα τις χρησιμοποιούν μάλλον θα είναι τρομερά ελκυστικά.
Για όσους δεν γνωρίζουν, η E Ink παράγει οθόνες με πάχος σχεδόν όσο μια τυπική σελίδα χαρτιού. Μόνο που, μέχρι σήμερα, ήταν μονάχα ασπρόμαυρες – ή, άντε, να μπορούσαν να παρουσιάσουν κάποιες βασικές διακυμάνσεις χρώματος, αν και δεν είχαμε δει τέτοιες εκδοχές σε κάποιες συσκευές. Ως το τέλος του έτους, όμως, θα έχει έτοιμες προς διάθεση “εντελώς έγχρωμες” οθόνες που, επιπλέον, θα μπορούν και να έχουν capacitive αναγνώριση αφής – όπως οι τυπικές και… αρκετά πιο “χοντρές” αλλά και ενεργοβόρες οθόνες των σημερινών κινητών μας.
Τι σημαίνει αυτό; Ακόμη λεπτότερες, ελαφρύτερες και με μεγαλύτερη αυτονομία συσκευές. Που, φυσικά, θα έχουν και λιγάκι “τσιμπημένο” κόστος, τουλάχιστον αρχικά. Οπότε ας περιμένουμε να ωριμάσει η νέα τεχνολογία για τα καλά...
Πηγή: techreview.com

About Freegr network

Από το Blogger.