ειδήσεις

nVidia Geforce GTS 450, GTS 455, GTX 475

Η nVidia δεν έχει σκοπό να καθίσει άπρακτη και να βλέπει την ATI να εδραιώνει την κυριαρχία της στο μέσο και χαμηλό τμήμα της αγοράς που ίσως να μην έχει δόξα, αλλά έχει πολλά κομμάτια σε πωλήσεις και πολλά λεφτά σε κέρδη. Αρκετά νέα μοντέλα είναι ήδη έτοιμα, τα οποία σύντομα θα δούμε στην αγορά…
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, η επόμενη κάρτα γραφικών από την nVidia ονομάζεται Geforce GTS 450, βασίζεται στο Nvidia GF106 των 40nm και έχει 128-bit memory interface.
Υπάρχει επίσης αρκετές φήμες, ότι η Nvidia θα δώσει στην αγορά κι άλλα μοντέλα βασισμένα στο GF104 που θα σταθούν δίπλα με τις πρόσφατες Geforce GTX 460. Γνωρίζουμε ότι ο πυρήνας GF104 έχει πολύ καλή θερμική συμπεριφορά και από την άλλη, υπάρχει ανάγκη να αντικατασταθούν οι Geforce GTX 470 που ζεσταίνονται πολύ. Έτσι σε αυτή την κρίσιμη θέση θα παρουσιαστεί η Geforce GTX 475 που βασίζεται στο δεύτερης γενιάς, βελτιωμένο Fermi core.
Ταυτόχρονα, σε χαμηλότερα και ποιο mainstream επίπεδα θα δούμε μια κάρτα με όνομα Geforce GTS 455 που οι φήμες λένε ότι θα είναι μια κουτσουρεμένη GF106. Οι νέες nVidia θα εμφανιστούν στην αγορά μέχρι το τέλος του Αυγούστου. Η Nvidia ελπίζει ότι με το GF106 θα καταφέρει να επανέλθει στο τμήμα της mainstream αγοράς στην οποία κυριαρχεί η ATI για αρκετό καιρό. Ωστόσο, η ATI δεν κάθεται με τα χέρια σταυρωμένα. Ετοιμάζει κι αυτή τα νέα μοντέλα της στα 40nm που θα τα δούμε τον Οκτώβρη όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει.
Πηγη: fudzilla.com

About Freegr network

Από το Blogger.