ειδήσεις

ASUS: mobo απαιτήσεων για όλους...

H ASUS σχεδίασε την τεχνολογία Dual Intelligent Processors, μια νέα φιλοσοφία σχεδίασης motherboard, σύμφωνα με την οποία δύο έξυπνοι συν-επεξεργαστές (co-processors) αναλαμβάνουν τη βελτιστοποίηση του συστήματος ώστε να επιτευχθούν καλύτερες επιδόσεις, αλλά και μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας.
Αυτή η τεχνολογία περιλαμβάνει τη μονάδα επεξεργασίας TurboV Processing Unit (TPU) και τη μονάδα διαχείρισης ενέργειας Energy Processing Unit (EPU). Ο συνδυασμός των δύο, βοηθά τους χρήστες να αξιοποιούν ακραίες ρυθμίσεις και επιδόσεις του συστήματος, και παράλληλα να μειώνουν το συνολικό αποτύπωμα άνθρακα του υπολογιστή τους, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία του περιβάλλοντος.
Οι συν-επεξεργαστές είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση των επιδόσεων και της κατανάλωσης, που αποτελούν δύο από τα πιο βασικά θέματα στην εξέλιξη του hardware ενός PC. Καθώς οι κατασκευαστές των CPU πασχίζουν να παρουσιάσουν επεξεργαστές με όλο και περισσότερους πυρήνες χρησιμοποιώντας τεχνολογία 32nm, η συγκεκριμένη φιλοσοφία της ASUS προωθεί τη βελτιστοποίηση του υπολογιστή μέσα από έναν έξυπνο σχεδιασμό που ανεβάζει τις επιδόσεις και, ταυτόχρονα, μειώνει την κατανάλωση.
Performance Processing Unit
Η TPU, η οποία βασίζεται σε μία εντελώς αναβαθμισμένη έκδοση της υπάρχουσας τεχνολογίας ASUS TurboV, αναλαμβάνει πλέον το ρόλο μιας βοηθητικής μονάδας επεξεργασίας, αυξάνει τις επιδόσεις σε πραγματικό χρόνο, και παράλληλα, ελέγχει τα φορτία ώστε να διασφαλίζεται η σταθερότητα του συστήματος.
Σε δύσκολες εφαρμογές, η TPU αφαιρεί από τη CPU ένα μεγάλο μέρος του φορτίου της, καταφέρνοντας να βελτιστοποιήσει τους διαθέσιμους πόρους ολόκληρου του συστήματος, ώστε να πετύχει τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις. Η TPU υποστηρίζει διάφορες πρωτοποριακές τεχνικές tweaking, αποκλειστικότητες της ASUS, και καταφέρνει, μέσα από τη λειτουργία auto tuning, να βελτιστοποιεί τη διαχείριση των πόρων, αυξάνοντας την απόδοση του συστήματος σε ποσοστό που φτάνει έως και το 37%.
Σημαντική οικονομία και προσαρμογή στις απαιτήσεις
Η μονάδα διαχείρισης ενέργειας EPU, αποκλειστική τεχνολογία της ASUS, αποτελεί τον δεύτερο από το ζεύγος των Dual Intelligent Processors. Ελέγχει και ρυθμίζει την κατανάλωση ισχύος, βοηθώντας τους χρήστες να εξοικονομήσουν ενέργεια, και τελικά να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Ο προγραμματισμός της EPU παρακολουθεί στενά τις πραγματικές ανάγκες του υπολογιστή για παροχή ισχύος, μειώνοντας την παροχή ρεύματος σε φάσεις μη απαιτητικής λειτουργίας, και αυξάνοντας την επεξεργαστική ισχύ όταν οι συνθήκες το απαιτούν.

About Freegr network

Από το Blogger.