ειδήσεις

Many Integrated Core με 50 πυρήνες

Κατά τη διάρκεια του παγκοσμίου συνεδρίου υπερυπολογιστών (ISC), η Intel Corporation ανακοίνωσε τα σχέδια της να παρουσιάσει νέα προϊόντα τα οποία θα βασίζονται στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό Intel Many Integrated Core (MIC) και τα οποία θα επιτρέψουν την κατασκευή μιας πλατφόρμας με δυνατότητες τρισεκατομμυρίων υπολογισμών ανά δευτερόλεπτο. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα μάλιστα θα διατηρεί και όλα τα πλεονεκτήματα των κανονικών επεξεργαστών της Intel.
Με στόχο να καλύψει τις ανάγκες των τμημάτων της αγοράς των υπολογιστών υπερυψηλής απόδοσης που χρησιμοποιούνται στην επιστημονική έρευνα και την κατασκευή μετεωρολογικών ή οικονομικών μοντέλων, η Intel θα κατασκευάσει την πρώτη ανάλογη πλατφόρμα με τεχνολογία 22 νανόμετρων (nm). Το προϊόν θα φέρει την κωδική ονομασία "Knights Corner", θα χρησιμοποιεί διατάξεις τρανζίστορ διαστάσεων που κατεβαίνουν στα 22 δισεκατομμυριοστά του μέτρου, και θα αξιοποιεί το νόμο του Moore ώστε να είναι εφικτή η τοποθέτηση περισσότερων από 50 επεξεργαστικών πυρήνων Intel σε ένα και μόνο τσιπ.
Κι ενώ η πλειονότητα των εφαρμογών θα εξακολουθεί να τρέχει καλύτερα στους βραβευμένους επεξεργαστές της οικογένειας Intel Xeon, η αρχιτεκτονική Intel MIC θα βοηθήσει να επιταχυνθούν ορισμένες εφαρμογές που διακρίνονται από ιδιαίτερα υψηλό βαθμό παράλληλης επεξεργασίας.
Προς το παρόν, επιλεγμένοι developers αρχίζουν να παραλαμβάνουν τα πρώτα βιομηχανικά σχέδια και τα αντίστοιχα development kits, τα επονομαζόμενα "Knights Ferry" , ενώ από τις αρχές του δεύτερου εξαμήνου του 2010, η Intel θα προχωρήσει στην παρουσίαση ακόμη περισσότερων εργαλείων ανάπτυξης εφαρμογών για πλατφόρμες αρχιτεκτονικής Intel MIC.
Τα εργαλεία λογισμικού και οι τεχνικές βελτιστοποίησης θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στους επεξεργαστές Intel Xeon, και στα προϊόντα της αρχιτεκτονικής Intel MIC, ώστε να υποστηρίζονται διάφορα μοντέλα προγραμματισμού, τα οποία θα φέρουν στα χέρια ερευνητών, επιστημόνων και μηχανικών μια πρωτόγνωρη υπολογιστική ισχύ...

About Freegr network

Από το Blogger.