ειδήσεις

Φρέσκο WebOS tablet από την HP

ΕΙΝΑΙ αλήθεια ότι γνωρίζουμε αρκετά καλά πολλά λειτουργικά όπως το Android, Windows, Linux και iPad tablets, αλλά η HP αποκαλύπτει το νέο της δημιούργημα σύντομα, το WebOS, δηλαδή το λειτουργικό σύστημα της Palm την οποία η πρώτη εξαγόρασε πρόσφατα. Το λειτουργικό κάνει το ντεμπούτο του για πρώτη φορά σε tablet με το όνομα HP Hurricane.
Η πρόσφατη πώληση της Palm από τους μετόχους της είχε αρκετό σασπένς καθώς ακούστηκαν αρκετά δυνατά ονόματα ως πιθανοί αγοραστές, ανάμεσα τους η HTC και η Lenovo. Τελικά την εξαγορά έκανε η HP η οποία και είδε μια λύση για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζε με το βασισμένο σε Windows 7 HP Slate. Μάλιστα για το HP Slate, ο Paul Mueller αναλυτής της αγοράς είχε δηλώσει «είναι μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συσκευή αλλά πάει σαν χελώνα».
Το HP Hurricane θα ενσωματώνει για τα καλά το WebOS το οποίο έχει πολύ χαμηλές απαιτήσεις σε επεξεργαστική ισχύ με αποτέλεσμα να προσαρμόζεται άριστα στις νέες tablet συσκευές, προσφέροντας γρήγορη απόκριση και μεγάλο χρόνο αυτονομίας. Η αγορά των tablets διευρύνεται συνεχώς όχι μόνο από άποψη hardware αλλά και από επιλογές λειτουργικού, κάτι που θα προκαλέσει έντονο ανταγωνισμό και γρήγορη ανάπτυξη.
Πηγή: Engadget

About Freegr network

Από το Blogger.