ειδήσεις

Κατάρτιση Ελληνικών hitech επιχειρήσεων

Περισσότεροι από 50 entrepreneurs από 25 ελληνικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, συμμετείχαν στο δεύτερο κύκλο (Think BIG!), του προγράμματος “Business Acceleration Program: Striving for Business Excellence”, που ξεκίνησε τη Δευτέρα 17 Μαΐου στο Κέντρο Καινοτομίας Μικροηλεκτρονικής στο Μαρούσι. Το Business Acceleration Program είναι το πρώτο, στοχευμένο στις ανάγκες των ελληνικών επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας, πρόγραμμα κατάρτισης, που υλοποιείται στη χώρα μας, με τη συνεργασία καταξιωμένων διαχειριστών κεφαλαίων επιχειρηματικού ρίσκου, επιχειρηματιών, εμπειρογνωμόνων στην ανάπτυξη startups και καθηγητών που δραστηριοποιούνται στο Silicon Valley και στην Ελλάδα.
Το πρόγραμμα, που υλοποιείται σε τέσσερις κύκλους, πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Corallia και της ΕΝ.Ε.Β.Η. και αποσκοπεί στη βιωματική κατάρτιση των επαγγελματιών, προκειμένου για την αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη τοποθέτηση των εταιρειών τους στις διεθνείς αγορές. Οι εισηγητές τοποθετήθηκαν πάνω σε κρίσιμα ζητήματα, όπως η αξιοποίηση και προώθηση μιας επιχειρηματικής καινοτόμου ιδέας ή προϊόντος, η δημιουργία ενός επιχειρηματικού πλάνου για την άντληση κεφαλαίων σποράς (seed capital), η άντληση & αξιοποίηση επενδυτικών κεφαλαίων και η διεθνής τοποθέτηση μιας επιχείρησης.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δρ. Jorge-A. Sanchez-P. , Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης του Corallia: «Σήμερα κάναμε ακόμη ένα βήμα στη διασύνδεση της συσσωρευμένης εμπειρίας και της επιχειρηματικής νοοτροπίας των απόδημων ελλήνων με τις πρωτοπόρες επιχειρηματικές ιδέες των entrepreneurs που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και επιχειρούν στην παγκόσμια αγορά. Αυτή η επαφή θα αλλάξει ριζικά το τοπίο του επιχειρείν στην υψηλή τεχνολογία στην Ελλάδα, όπως συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν στην Κορέα, στην Ταιβάν και στο Ισραήλ».
Ο καθ. Βασίλειος Μακιός, Γενικός Δ/ντης του Corallia δήλωσε: «Χαίρομαι που η ελληνική υψηλή τεχνολογία είναι ζωντανή και βλέπει ‘μπροστά’. Με συστηματική δουλειά, στρατηγικό σχεδιασμό και όρεξη για πρόοδο, οι Έλληνες μπορούμε να κάνουμε θαύματα, και το έχουμε αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν. Νιώθω πολύ περήφανος για αυτούς που δεν το βάζουν κάτω και πιστεύω ότι οι κόποι θα αποδώσουν καρπούς».
Ο κ. Θανάσης Κατσιούλας, συντονιστής του προγράμματος, με τεράστια εμπειρία από το Silicon Valley, σχολίασε: «Με εντυπωσίασε θετικά το έντονο ενδιαφέρον και ο ενθουσιασμός των ελληνικών εταιρειών – κάτι που αρχικά διαπίστωσα από την αυξημένη συμμετοχή στο πρόγραμμα. Δύο πράγματα όμως με χαροποιούν ιδιαίτερα, και θα ήθελα να σταθώ σε αυτά: αρχικά στο γεγονός ότι η ελληνική βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας, εκτιμώ, ότι ωφελήθηκε σημαντικά από την ανιδιοτελή διάχυση εμπειριών όλων των εισηγητών και περισσότερο ίσως στο ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν να παρουσιάσουν πραγματική και χειροπιαστή δυναμική, ικανή να τις αναδείξει στην παγκόσμια αγορά». O δεύτερος κύκλος του «Business Acceleration Program» κλείνει σήμερα, Τετάρτη 19 Μαΐου, με την ολοκλήρωση δυο εξειδικευμένων ολοήμερων workshops, τα οποία εστίασαν στους τέσσερις βασικούς άξονες ανάπτυξης μιας επιχειρηματικής παρουσίασης (elevator pitch), και συγκεκριμένα, στην αξιολόγηση της αγοράς, στην ανάπτυξη προτάσεων προστιθέμενης αξίας, στις στρατηγικές προσέγγισης/κατάκτησης αγορών και στην εκτέλεση του επιχειρηματικού σχεδίου.

About Freegr network

Από το Blogger.