3D

FIFA World Cup 2010: 25 αγώνες 3D

ΕΝΩ προηγήθηκαν οι πρώτες ανακοινώσεις, για να κάνουν πραγματικότητα το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA σε 3D, η FIFA και η Sony αποκάλυψαν κάποια στοιχεία για όσα θα πρέπει να περιμένουν οι φίλοι του ποδοσφαίρου σε όλο τον πλανήτη από την καινοτόμο πρωτοβουλία, που προσθέτει μια τρίτη διάσταση στην εμπειρία της παρακολούθησης ενός ποδοσφαιρικού αγώνα.
Με συνολικά επτά ζεύγη επαγγελματικές κάμερες HDC της Sony σε εξέδρες σε κάθε αγώνα (μοντέλο HDC-1500), η δράση στο γήπεδο θα καταγράφεται σε εκπληκτική ποιότητα 3D, μέσω του αποκλειστικού ‘multi-image’ επεξεργαστή (μοντέλο MPE-200) και της φορητής μονάδας 3D μεταδόσεων της Sony (‘3D Outside Broadcast truck’). Ο τελευταίας τεχνολογίας επεξεργαστής της Sony, ο μοναδικός μέχρι σήμερα στην αγορά, καθιστά εφικτή όλη τη διαδικασία της παραγωγής και ρυθμίζει αυτόματα το βάθος πεδίου, εξασφαλίζοντας τη βέλτιστη και πρωτοφανή εμπειρία 3D θέασης σε όλο τον πλανήτη. Με αφετηρία το περσινό Κύπελλο Συνομοσπονδιών της FIFA στη Νότιο Αφρική, η Sony δουλεύει για τη βελτίωση του συστήματος κινηματογράφησης σε 3D των γρήγορων φάσεων του ποδοσφαίρου και από τότε έχει πραγματοποιήσει και κάποιες δοκιμαστικές λήψεις στην Ευρώπη.
Η κινηματογράφηση σε 3D θα πραγματοποιηθεί σε 5 από τα 10 ποδοσφαιρικά γήπεδα στα οποία θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA: Στα στάδια ‘Soccer City’ και ‘Ellis Park’ του Johannesburg και στα γήπεδα του Durban , του Cape Town και του Port Elizabeth . Συνολικά 25 αγώνες θα κινηματογραφηθούν και θα μεταδοθούν σε 3D, στους οποίους θα περιλαμβάνεται και μία επιλογή των αγώνων που αναμένεται να αποσπάσουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον του φιλάθλου κοινού. Τέτοιοι αγώνες θα είναι για παράδειγμα, το παιχνίδι μεταξύ Νότιας Αφρικής και Μεξικού, το οποίο θα ανοίξει το Παγκόσμιο Κύπελλο στις 11 Ιουνίου στο γήπεδο ‘Soccer City’ του Johannesburg και ο μεγάλος τελικός στις 11 Ιουλίου, επίσης στο Johannesburg.

About Freegr network

Από το Blogger.