ειδήσεις

Sony Vaio S για τους τελειομανείς...

Ένα από τα πρώτα δείγματα της νέας σειράς S των Vaio της Sony είχαμε στα χέρια μας για ένα review, με τους αναβαθμισμένους επεξεργαστές, αλλά και τα νέα υλικά που χρησιμοποιεί η Sony στο συγκεκριμένο μοντέλο. Το Vaio S της δοκιμής μας ήρθε σε χρώμα μαύρο, ενώ η σειρά όλη έχει επικάλυψη από το ιδιαίτερα ανθεκτικό υλικό μαγνήσιο, το οποίο του επιτρέπει να διατηρεί το βάρος του σε χαμηλά επίπεδα.
Πράγματα λοιπόν μπορείτε να το σηκώσετε ακόμα και με το ένα χέρι σας, από την άλλη δεν θα το προτείναμε γιατί και ογκώδες είναι για να το κρατάτε μόνο με το ένα χέρι, αλλά και η εξωτερική επικάλυψη είναι γυαλιστερή, οπότε μπορεί να σας γλιστρήσει. Η οθόνη του έχει διαγώνιο 13,3 ίντσες και είναι αρκετά φωτεινή για να εργαστείτε και σε εξωτερικό περιβάλλον - όχι με τον ήλιο να χτυπάει επάνω - έχει αρκετά καλή ευκρίνεια και στην αναπαραγωγή video μας άρεσε πολύ το σκοτεινό μαύρο που μας έδωσε. Πατώντας το πλήκτρο Power on/off το οποίο βρίσκεται στην πλάγια δεξιά μεριά του φορητού, θα δείτε αρκετά γρήγορα την εκκίνηση των Windows 7 Professional που έρχονται μαζί του προ-εγκατεστημένα. Σημειώστε εδώ ότι μας εξέπληξε ευχάριστα κατά την πρώτη εγκατάσταση, αφού συνήθως τα Vaio λόγω της πληθώρας λογισμικού που τα συνοδεύει, καθυστερούν, κάτι που δεν είδαμε εδώ, ευτυχώς.
Η εξήγηση λοιπόν για τις καλές επιδόσεις που λάβαμε από τις μετρήσεις μας έρχεται από τον κεντρικό επεξεργαστή, ο οποίος είναι ο Intel Core i3-330M, είναι χρονισμένος στα 2,13GHz και συνοδεύεται από 4GB μνήμης RAM DDR3 στα 1066MHz, ενώ αν εν καιρό θεωρήσετε ότι χρειάζεστε περισσότερη μνήμη, το σύστημα μπορεί να δεχθεί συνολικά μέχρι και 8GB μνήμης. Ο σκληρός δίσκος έχει ικανοποιητική χωρητικότητα, στα 320GB και παρόλο ότι περιστρέφετε όπως και στα περισσότερα φορητά στις 5.400 στροφές, οι επιδόσεις του είναι ικανοποιητικές. Το κύκλωμα γραφικών που συνοδεύει το σύστημα δεν είναι κάποιο με το οποίο ο gamer θα ενθουσιαστεί, αφού είναι το κλασσικό Intel GMA, αλλά αν δεν θέλετε τον φορητό για πολλά fps στο Crysis, τότε και δυνατότητα για αναπαραγωγή HD υλικού σας δίνει και συμπεριφέρεται πολύ καλά σε περιβάλλον Windows.
Το πληκτρολόγιο του είναι τύπου chiclet και μας άρεσε η αίσθηση που πήραμε από την πληκτρολόγηση, το μέγεθος των πλήκτρων και το ότι είναι σχετικά αθόρυβα, κάτι που αρκετοί θα εκτιμήσουν. Το touch pad έχει στο σωστό μέγεθος, τα δύο πλήκτρα αποκρίνονται αρκετά καλά, ενώ ανάμεσα στα δύο πλήκτρα θα βρείτε και το fingerprint reader για βιομετρική ασφάλεια. Αυτό που μας άρεσε αρκετά και θα ομολογήσουμε ότι δεν το προσέξαμε αμέσως, είναι οι δυνατότητες ασύρματης δικτύωσης που σας παρέχει, αφού διαθέτει κλασσικά Wi-Fi και Bluetooth, αλλά θα βρείτε και ενσωματωμένο 3G modem, αυξάνοντας έτσι κατακόρυφα τις δυνατότητες του.

About Freegr network

Από το Blogger.