ειδήσεις

Διεπαφή με το Open source έχουν τα Windows

Σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τις εξαιρετικές δυνατότητες διαλειτουργικότητας που εξασφαλίζει το λειτουργικό σύστημα Windows της Microsoft, αναμένεται να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων στο Open Source Business Conference, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Σαν Φρανσίσκο στις 17 και 18 Μαρτίου.
Σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε το δίκτυο Geeknet, η Microsoft έχει ενδυναμώσει τους δεσμούς της με την κοινότητα του ανοιχτού λογισμικού, ενισχύοντας διαρκώς τα προϊόντας της με χαρακτηριστικά που αφορούν τη διαλειτουργικότητά με εφαρμογές ανοικτού λογισμικού. Συγκεκριμένα:
■Περίπου 82% του των εφαρμογών ανοιχτού λογισμικού είναι συμβατό με τα Windows, αύξηση 10% σε σχέση με το 2005.
■Το ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε 350.000 projects ανοιχτού λογισμικού, από τα συνολικά 433.000.
■Η πλειοψηφία των νέων εφαρμογών ανοιχτού λογισμικού είναι ανεξάρτητες λειτουργικού συστήματος, ως επί το πλείστον εξαιτίας των διαδεδομένων, καθώς και της διαχείρισης του εκτελέσιμου κώδικα.
■Τα Windows είναι το μοναδικό λειτουργικό σύστημα στο οποίο μπορούν να τρέξουν και οι δέκα διαχρονικά πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανοικτού κώδικα στο SourceForge.
■Από τις 25 διαχρονικά πιο δημοφιλείς εφαρμογές στο SourceForge, οι 23 τρέχουν σε Windows, ενώ 14 από αυτές τρέχουν μόνο σε Windows.

About Freegr network

Από το Blogger.