ειδήσεις

MSI GeForce GTX 480 και turbo Asus

Όλο και πυκναίνουν οι αναφορές στο Internet για τις νέες κάρτες γραφικών της Nvidia που θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική Fermi. Αυτή τη φορά εμφανίστηκαν εικόνες της MSI N480GTX. Οι συχνότητες λειτουργίας της ανέρχονται στα 700MHz (GPU), 1.401MHz (Shaders) και 1.848MHz (για τη μεγέθους 1.536MB μνήμη GDDR5). Η, δε, θερμική της κατανάλωση (TDP) αναμένεται να αγγίζει τα 250Watt.
H MSI χρησιμοποιείται το σχέδιο αναφοράς της Nvidia, ωστόσο, στη συσκευασία της κάρτας αναφέρεται μια πιθανή αύξηση των επιδόσεων έως και κατά 15% σε σχέση με την κάρτα αναφοράς της Nvidia, μέσω της δυνατότητας αύξησης της τάσης λειτουργίας της.
Η ASUS προσφέρει για τις κάρτες γραφικών ένα πρόγραμμα που έχει αναπτύξει η ίδια, μέσω του οποίου μπορείτε να "πειράξετε" τις τάσεις λειτουργίας για καλύτερες επιδόσεις. Οι νέες GeForce GTX 470 και 480 κάρτες γραφικών της εταιρείας θα υποστηρίζουν αυτό το "Voltage Tweak".
"Tουρμποκίνητη" GTX 480 από την ΑSUS;
Αν και τα στοιχεία που αναφέρονται στις συσκευασίες αυτών των καρτών φαίνεται να είναι πολύ ωραία για να είναι αληθινά: υποτίθεται, λοιπόν, ότι μέσω του Voltage Tweak μπορούν να αυξηθούν οι επιδόσεις τους έως και κατά 50% σε σχέση με τις κάρτες αναφοράς της Nvidia. Κάτι που φαντάζει εξαιρετικά αισιόδοξο. Έτσι δεν μένει παρά να περιμένουμε να δούμε για το αν η πράξη επαληθεύσει τους ισχυρισμούς της ASUS ή όχι.
ΠΗΓΗ: Fudzilla

About Freegr network

Από το Blogger.