ειδήσεις

Ασύρματο και 4G το μέλλον των φορητών

Η Qualcomm ανακοίνωσε στο Las Vegas, ότι πλέον στα modems των Gobi laptops θα υποστηρίζει την τεχνολογία 4G. Πρακτικά στις ήδη υπάρχουσες τεχνολογίες θα προστεθούν νέες τεχνολογίες όπως η LTE και η Long Term Evaluation 4G που θα επεκτείνουν τις δυνατότητες των τωρινών 3G modems.
Το σημαντικό στα modem της τεχνολογία Gobi, είναι ότι υποστηρίζουν ταυτόχρονα διαφορετικές υπηρεσίες 3G χωρίς να χρειάζεται να αλλάξουμε modem. Για παράδειγμα στα HP EliteBook laptops, υποστηρίζεται τόσο η Verizon EV-DO υπηρεσία, όσο και η AT&T HSPA 3G.
Αφού βρήκαμε το HTC EVO 4G για τα δίκτυα 4G, τώρα πρέπει να βρούμε και ασύρματη κάρτα δικτύου που να συγχρονίζει στα 1.2Gbps. Ναι καλά διαβάσατε 1.2Gbps ασύρματα. Η Huawei εταιρεία που ασχολείται με τις τηλεπικοινωνίες παρουσίασε ένα δίκτυο νέας γενιάς με την ονομασία Long Term Evolution που αγγίζει αυτές τις ταχύτητες. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα κατεβάζουμε μια ΗD ταινία σε μόλις 30''. Πριν αρχίσετε να ψάχνετε δεξιά αριστερά, να σας ενημερώσουμε ότι θα αργήσουμε να δούμε τέτοιες ταχύτητες αφού η τεχνολογία LTE Advanced δεν έχει οριστεί ως standard ακόμα και ίσως γίνει το 2011 .

About Freegr network

Από το Blogger.