ειδήσεις

Επίσημη διάθεση της πλατφόρμας Windows Azure

Από σήμερα ξεκινά η επίσημη εμπορική διάθεση του Windows Azure, της πλατφόρμας με την οποία η Microsoft φιλοδοξεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα στην ανάπτυξη cloud υπηρεσιών. Το Windows Azure απευθύνεται σε επιχειρήσεις οποιουδήποτε μεγέθους καθώς και σε μηχανικούς λογισμικού οι οποίοι επιθυμούν να αναπτύξουν τις δικές τους web εφαρμογές με χαμηλό κόστος γλυτώνοντας τα υψηλά ποσά αγοράς server, φιλοξενίας και κόστους συντήρησης. Ειδικά στο τομέα της τιμολόγησης, η Microsoft ακολουθεί επιθετική πολιτική με το βλέμμα στραμμένο προς την Amazon και τις αντίστοιχες υπηρεσίες που αυτή προσφέρει μέσω των S3 και EC2.
Στην πλατφόρμα περιλαμβάνεται μια διαδικτυακή σχεσιακή βάση δεδομένων (Microsoft SQL Azure) καθώς και τα .NET Services. Οι μηχανικοί λογισμικού μπορούν να αναπτύξουν εφαρμογές και υπηρεσίες σε αρκετές γλώσσες όπως .NET (C#, Visual Basic), C++, Python, Java, PHP -για την οποία υπάρχει εγγενής υποστήριξη- καθώς και Ruby.
Το Windows Azure είναι άμεσα διαθέσιμο σε 21 χώρες όπως Αμερική, Αγγλία, Ιταλία, Ινδία, Ιρλανδία, Δανία, Γαλλία, Ιαπωνία, Πορτογαλία, Ισπανία ενώ στην Ελλάδα αναμένεται τον επόμενο μήνα μαζί με 15 ακόμη χώρες

About Freegr network

Από το Blogger.