ειδήσεις

Έρχονται οι δίσκοι SSDs των 600GB

Η Intel είχε ανακοινώσει πριν λίγο καιρό την πρόθεση της να αυξήσει μέσα στο 2010 τις χωρητικότητες των δίσκων SSDs. Τώρα φαίνεται να ξεκαθαρίζουν τα σχέδια της. Για την αγορά enterprise θα δούμε χωρητικότητες έως τα 400GB, ενώ για την αγορά Desktop PCs, τα νέα μοντέλα SSDs θα αγγίξουν τα 600GB.
Όσον αφορά στην αγορά enterprise η Intel έχει στα σκαριά τους "Lyndonville" SSDs με χωρητικότητες από τα 100 έως τα 400GB. Ενδεχομένως αυτά θα είναι εξοπλισμένα με μνήμη MLC, κατασκευασμένη με την τεχνολογία των 34nm. Πιθανότατα αυτά τα μοντέλα να συνοδεύονται από τον αντίστοιχο controller ώστε να αντισταθμιστεί η απουσία μνήμης SLC - στην οποία αποθηκεύεται ένα bit ανά κελί μνήμης. Αυτή η μνήμη είναι πολύ γρήγορη και έχει μεγάλη διάρκεια ζωής, αλλά είναι πολύ ακριβή. Έως τώρα σε αυτήν περιοχή χρησιμοποιούνταν μοντέλα μόνο με μνήμη SLC.
Όσον αφορά στην αγορά των desktop PCs, θα δούμε μοντέλα της σειράς X25-M, εξοπλισμένα με μνήμη MLC των 20nm. Αυτά θα υλοποιηθούν σε χωρητικότητες των 160GB, 300GB και 600GB. Τα φορητά μοντέλα της σειράς X18-M θα προσφέρονται σε χωρητικότητες των 160 και 300GB. Και για να μπορέσει να προσφέρει ένα οικονομικότερο μοντέλο, η Intel σχεδιάζει και τη σειρά X25-V με μια χωρητικότητα της τάξης των 80GB.
Όπως αναφέρει το Xbit Labs, οι νέοι SSDs της Intel αναμένεται να διατεθούν στην αγορά μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του 2010.
ΠΗΓΗ:XbitLabs

About Freegr network

Από το Blogger.