3D

Stereoscopic 3D τεχνολογία και από την AMD

ΠΡΟΣ το παρόν, η τρισδιάστατη στερεοσκοπική τεχνολογία υποστηρίζεται στα παιχνίδια μόνο από την Nvidia, ωστόσο λέγεται πως και η AMD, θα υποστηρίζει τρισδιάστατη στερεοσκοπική τεχνολογία (stereoscopic 3D) με την εγκατάσταση της νέας σουίτας drivers της εταιρείας ATI Catalyst 10.1.
Καταγράφοντας σωρεία καινοτομιών και βελτιώσεων, η ATI θα βελτιώσει επίσης τους drivers Direct 3D, ώστε να επιτρέψει σε τρίτους κατασκευαστές και εταιρείες να χρησιμοποιήσουν την πρόταση 3D της εταιρείας σε συνδυασμό με οθόνες 120Hz αλλά και να υποστηρίξει τα γυαλιά ενεργού-κλείστρου Cauldron Bit. Επί του παρόντος τα γυαλιά τύπου Bit Cauldron δεν είναι διαθέσιμα, ως εκ τούτου, δεν θα είναι δυνατόν οι χρήστες να επωφεληθούν από την τρισδιάστατη στερεοσκοπική τεχνολογία.
Πρόσφατα, η AMD πραγματοποίησε επίδειξη της τεχνολογίας 3D της εταιρείας στην έκθεση CES 2010, συνδυάζοντας hardware τύπου ATI Radeon HD 5000 με γυαλιά ενεργού-κλείστρου Cauldron Bit. Τα γυαλιά του είδους θα είναι διαθέσιμα από πολλές μεγάλες εταιρείες και κατασκευαστές το δεύτερο εξάμηνο του 2010.
"Ο συνδυασμός των GPUs της AMD με τα γυαλιά Bit Cauldron θα παράσχουν την καλύτερη 3D εμπειρία στον κόσμο. Επιπλέον, τα συγκεκριμένα γυαλιά είναι θα λέγαμε το τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης των 3D γυαλιών και είναι κατασκευασμένα για να λειτουργούν με 3D-Ready τηλεοράσεις από αρκετούς σημαντικούς κατασκευαστές" δήλωσε ο Τζέιμς Mentz, Chief Executive Officer της Bit Cauldron.
Για την ώρα, η διαφορά μεταξύ των γυαλιών τύπου Cauldron Bit και των γυαλιών Nvidia 3D Vision δεν είναι ξεκάθαρη, αλλά φαίνεται πως τα πρώτα είναι συμβατά μόνο με τις επερχόμενες υψηλής ευκρίνειας τηλεοράσεις τύπου stereo-3D.
"Τα γυαλιά τύπου Bit Cauldron χρησιμοποιούν προηγμένες συχνότητες IEEE 802.15.4 ώστε η σύνδεση τους με τις οθόνες να είναι η πλέον αξιόπιστη. Με άλλα γυαλιά που είδαμε στην CES, αν στρέψετε το βλέμμα σας μακριά από την τηλεόραση ή κάνετε ένα βήμα έξω από τον προσεκτικά ελεγχόμενο χώρο προβολής, θα διαπιστώσετε φαινόμενο "flickering" ενώ τα δικά μας θα συνεχίσουν να δουλεύουν μια χαρά"΄.
http://www.xbitlabs.com/news

About Freegr network

Από το Blogger.