ειδήσεις

Πληκτρολόγιο-PC με Linux!

Το Asus Eee Keyboard που πρωτοπαρουσιάστηκε στη CES 2009 αλλά ακόμη δεν κυκλοφορεί, αποτέλεσε αντικείμενο θαυμασμού απο όλους. Οπότε, το πληκτρολόγιο-υπολογιστής της Asus απέκτησε ανταγωνισμό, με τη μορφή του Norhtec Gecko Surfboard, το οποίο θα πωλείται έναντι 99 δολαρίων.
Εάν πειθυμείτε το Surfboard με Windows XP, τότε η τιμή αγγίζει μόλις στα 150 δολάρια. Το σύστημα φέρεται να καταναλώνει μόλις 5 Watt και ενσωματώνει μια πλατφόρμα SoC (system-on-a-chip) Xcore86, χρονισμένη στο 1,0GHz.
Το "πληκτρολόγιο" έρχεται εξοπλισμένο παρακαλώ με έξοδο VGA και composite, καθώς και με θύρα Ethernet 10/100, είσοδο και έξοδο ήχου, USB και μια παλιά σειριακή θύρα (για όσους θυμούνται ακόμη τι είναι αυτό...). Για την αποθήκευση δεδομένων, θα υπάρχει αναγνώστης καρτών SD καθώς και χώρος για την τοποθέτηση σκληρού δίσκου 2,5 ιντσών με σύνδεση IDE. Η δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης δεν περιλαμβάνεται στο βασικό πακέτο, αλλά θα υπάρχει module αναβάθμισης που θα υποστηρίζει συνδέσεις 802.11b/g και 3G. To Norhtec Gecko Surfboard θα κάνει κατά πάσα πιθανότητα την πρώτη επίσημη εμφάνισή του στη CES 2010, τον Ιανουάριο.
Πηγή: PC Perspective

About Freegr network

Από το Blogger.