ειδήσεις

JoliCloud: Δικτυακό Netbook OS

Το Jolicloud που παρουσιάζεται σήμερα είναι ένα δικτυακό Λειτουργικό σύστημα για netbooks. Η κύρια δουλειά του είναι να επιταχύνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε εξαιρετκά-χαμηλού-κόστους εφαρμογές (ως μηδενικού) βασισμένες στο “σύννεφο”. Μέσω μιας απίστευτα απλής και λειτουργικής διεπαφής το Jolicloud παρέχει εύκολη πρόσβαση στις πιο γνωστές εφαρμογές και τεχνολογίες του Ιστού.
Αυτή την φορά για όσους δεν γνωρίζουν το JoliCloud κυκλοφορεί πλέον σε Public Beta και μπορείτε να το δοκιμάσετε χρησιμοποιώντας τον πολύ εύκολο στην χρήση Installer για windows που βρίσκεται στην σελίδα του προϊόντος. Εκτός από τον Installer, θα βρείτε και τον USB Creator, ο οποίος φτιάχνει ένα ειδικό USB το οποίο σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε το Λειτουργικό σύστημα μέσω αυτού, χωρίς την χρήση κάποιου CD ή την ανάγκη από κάποιο προ-εγκαταστημένο λειτουργικό σύστημα.
Η ιδέα πίσω από το JoliCloud είναι να μπορείτε να χρησιμοποιείτε το netbook σας για όλες τις δουλειές χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για την εγκατάσταση ή για την διατήρηση των ρυθμίσεων σας, ακόμη και σε περίπτωση που δεν πρόκειται για το δικό σας netbook!
Αυτή είναι η καινοτομία με την ιδέα του “συννέφου” ώστε να μπορείτε να δουλέψετε εξίσου καλά και σε netbook φίλων, αφού ρυθμίσεις / επιλογές ακόμη και οι εφαρμογές είναι αποθηκευμένες στο διαδίκτυο, και με ένα απλό login μεταφέρονται αυτομάτως στο σύστημα που δουλεύετε.
Από το application directory δεν λείπει σχεδόν τίποτα, καθώς μπορείτε να βρείτε web αλλά και native εφαρμογές, όπως είναι το Facebook, το Gmail ή το Skype και το VLC. Όλα λειτουργούν άψογα τουλάχιστον στα περισσότερα netbooks. Μια αρκετά σημαντική ικανότητα που έχει το λειτουργικό σύστημα είναι αυτή του να κάνεις follow άλλους χρήστες του συστήματος, και να βλέπεις τι έχουν κάνει εγκατάσταση, δίνοντας σου δημιουργίες για νέες εφαρμογές.
Σκοπεύουμε να δοκιμάσουμε το λειτουργικό αυτό σύστημα και σε κάποιο δικό μας netbook και να σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες αλλά αν προς το παρόν θέλετε να το δοκιμάσετε, μπορείτε να πάτε στην σελίδα του joliCloud http://jolicloud.com/ και κατεβάστε τον Installer.
Πηγή: techspot

About Freegr network

Από το Blogger.