ειδήσεις

Φήμες για συμμαχία Intel- Nvidia...

ΟΙ καιροί είναι δύσκολοι για τις μεγάλες εταιρείες ιδίως ανδεν διαθέτουν ρευσότητα. Ορισμένες φήμες που κυκλοφορούν έχουν βάσιμες ενδείξεις και αποδεικνύονται αληθινές, άλλες είναι ανυπόστατες. Μια δυνατή φήμη που έχει αρχίζει να φουντώνει, είναι αν η Intel ενδιαφέρεται για να εξαγοράσει την Nvidia.
Έναυσμα για αυτή τη φήμη έδωσε το blog 'I, Cringely' του Robert Cringely, άλλοτε αρθρογράφου του περιοδικού InfoWorld ο οποίος έχει γράψει και το βιβλίο "Accidental Empires: How the Boys of Silicon Valley Make Their Millions". Κατά τη γνώμη του υπάρχουν στην παρούσα φάση πολλοί λόγοι οι οποίοι συνδράμουν σε μια εξαγορά της Nvidia από την Intel.
Ανακαλύπτοντας την επιχειρηματολογία του Cringely τα πράγματα έχουν ως εξής: η Intel σταμάτησε πρόσφατα την ανάπτυξη του μοναδικού της chip γραφικών Larrabee. Το σχετικό project δεν εκπλήρωνε τους στόχους που είχαν τεθεί, καθώς δεν oδηγούσε σε ένα προϊόν που θα μπορούσε να σταθεί απέναντι στα προϊόντα των ανταγωνιστών. Παράλληλα η Intel δεν επιτρέπει στην Nvidia να κατασκευάσει chipsets για τους νέους επεξεργαστές Core "i-".
Ένας συγκεκριμένος σκοπός και στόχος της Intel είναι να καταφέρει να μπει με τους επεξεργαστές Atom στην αγορά των smartphones, ωστόσο, μέχρι στιγμής, χωρίς επιτυχία. Η Nvidia απεναντίας με το chip της Tegra έχει κερδίσει, ήδη, μερικούς πελάτες σε αυτή την αγορά. Όλοι οι παραπάνω λόγοι εξηγούν γιατί η Intel χρειάζεται την Nvidia, όπως και το αντίστροφο.

About Freegr network

Από το Blogger.