ειδήσεις

Αποκαλύψεις για τους νέους Intel Atom

Η Intel αποκάλυψε στο διαδίτκυο τα τεχνικά έγγραφα για την νέα γενιά επεξεργαστών της Atom και διαβάζοντας τα βγαίνουν μερικά ιδιαίτερα χρήσιμα συμπεράσματα.
Ο Intel Atom N450 με συχνότητα λειτουργίας στα 1,66 GHz που παρουσιάστηκε λίγες ημέρες πριν θα είναι ο βασικός επεξεργαστής που θα χρησιμοποιείτε στα netbooks το πρώτο τρίμηνο του 2010. Σύντομα, χωρίς να διευκρινίζεται το πότε, αναμένεται η παρουσίαση του Intel Atom N470 με συχνότητα λειτουργίας στα 1,83 GHz, με αποτέλεσμα τις αυξημένες επιδόσεις.
Η νέα σειρά N400 των Pineview επεξεργαστών Atom διαθέτουν την CPU αλλά και την GPU στο ίδιο chip, παρόλα αυτά η Intel μέχρι στιγμής δεν μας είχε δώσει ιδιαίτερη ενημέρωση σχετικά με το GMA 3150 που υπάρχει στον Atom N450 που ήδη κυκλοφορεί. Αυτό που βλέπουμε από τα τεχνικά έγγραφα είναι πως το GMA 3150 δεν υποστηρίζει hardware decoding για αρχεία WMV ή H.264, παρά μόνο για MPEG-2. Αυτό είναι προφανώς ένα σημαντικό μειονέκτημα του ενσωματωμένου κυκλώματος και ένα βήμα πίσω, αφού σε πολλά τελευταίας παρουσίασης notebooks με τους πρώτης γενιάς Atom επεξεργαστές, υπήρχε το GMA 500 που υποστηρίζει όλα τα παραπάνω. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά της GPU στην φωτογραφία.

About Freegr network

Από το Blogger.