ειδήσεις

Οι 10 λειτουργίες του Linux που θέλουν τα Windows

ΑΡΚΕΤΑ συχνά τα online και offline μέσα ενημέρωσης αναφέρονται στο τι πρέπει να κάνει το Linux και τι του λείπει ώστε να αποτελέσει ένα πραγματικά ανταγωνιστικό λειτουργικό σύστημα έναντι των Windows. To ZDNet είδε τα πράγματα από την ανάποδη πλευρά τους και κατέγραψε τα 10 πράγματα που τα Windows θα έπρεπε να έπαιρναν από το Linux.
Ένα από τα πλεονεκτήματα του ανοικτού λειτουργικού συστήματος είναι η κεντρική διαχείριση προγραμμάτων. Έτσι χιλιάδες προγράμματα μπορούν να εγκατασταθούν από ένα κεντρικό σημείο - χωρίς να ψάχνετε από εδώ και από εκεί, σε διαφορετικές πηγές για να τα βρείτε.
Ένα ακόμα δυνατό σημείο του Linux είναι το Compiz. Κάποιοι θα πουν ότι το Compiz είναι κατά βάση ένα oπτικό εφέ που έχει ως σκοπό να εντυπωσιάσει, αλλά, το να έχει κανείς ένα 3D desktop που να σε μεταφέρει γρήγορα σε διαφορετικά περιβάλλοντα είναι κάτι αναμφίβολα εύχρηστο.
Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι οι συχνοί κύκλοι ανανέωσης που χρησιμοποιούν οι περισσότερες διανομές Linux. Αλλά και στο hardware το Linux αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Αν και τα Windows τα πάνε καλύτερα όσον αφορά το hardware, όταν κάτι δεν λειτουργεί το Linux προσφέρει καλύτερη υποστήριξη, διαθέτοντας επιπλέον εργαλεία με τα οποία μπορεί κανείς να ανακαλύψει σε ποια συστατικά του υπολογιστή μπορεί να υπάρχει το πρόβλημα.
Στη λίστα των ατού του Linux συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η καλύτερη υποστήριξη πολλαπλών χρηστών, η κεντρική αρχειοθέτηση των αρχείων Log και το σύστημα Cron για την αυτόματη εκτέλεση συνηθισμένων εργασιών. Επιπρόσθετα η Microsoft θα μπορούσε να μάθει από τη φιλοσοφία του root user που χρησιμοποιείται στα Unix/Linux, καθώς στα Windows οι default user αποκτούν εξ αρχής πολλά δικαιώματα, κάτι που ευνοεί την εκμετάλλευση διαφόρων προβλημάτων ασφαλείας.
ΠΗΓΗ:ZDNet

About Freegr network

Από το Blogger.