64bit

Νέα σειρά επεξεργαστών Nano 3000

Η VIA Technologies, ανακοίνωσε την νέα σειρά επεξεργαστών χαμηλής κατανάλωσης για thin & light notebooks, netbooks, all-in-one desktop PCs και nettops, VIA Nano 3000. Η νέα σειρά επεξεργαστών x86 της εταιρείας, βασίζονται στην 64-bit superscalar αρχιτεκτονική "Isaiah". Χάρη στην αρχιτεκτονική "Isaiah", ακόμα και τα πιο λεπτά laptop αποκτούν δυνατότητες αψεγάδιαστης αναπαραγωγής HD video σε ανάλυση 1080p ενώ επιπλέον χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση και υψηλή αυτονομία μπαταρίας.
Πέρα από την υποστήριξη 64-bit, την υποστήριξη σε τεχνολογία εικονικοποίησης (virtualization), το ενσωματωμένο σετ εντολών SSE4 για αυξημένη παραγωγικότητα σε multimedia εφαρμογές αλλά και τις μεγάλες δυνατότητες κρυπτογράφησης και ασφάλειας λόγω της τεχνολογίας VIA PadLock, οι επεξεργαστές της σειράς VIA Nano 3000 αποτελούν μία ιδιαίτερα ασφαλή και αποδοτική λύση για περιβάλλοντα cloud computing.
Η νέα σειρά VIA Nano 3000 βασίζεται στην ίδια, επιτυγχημένη αρχιτεκτονική 64-bit "Isaiah" που συναντήσαμε και στις σειρές VIA Nano 1000 και 2000 και είναι διαθέσιμη σε συχνότητες που ξεκινούν από το 1GHz και φτάνουν τα 2GHz, προσφέρωντας 20% αυξημένη απόδοση σε σχέση με την προηγούμενη γενιάς αλλά και 20% χαμηλότερη παράλληλα κατανάλωση ενώ επιπλέον προσφέρουν και νέα χαρακτηριστικά όπως η τεχνολογία εικονικοποίησης VIA VT (virtualization) και το σετ εντολών SSE4.
Οι επεξεργαστές του είδους είναι συμβατοί pin-to-pin με τις σειρές επεξεργαστών VIA Neno 1000 και 2000, C7. C7-M και Eden ενώ η συσκευασία τους είναι η γνωστή NanoBGA2. Αυτό σημαίνει ότι αποτελούν ιδανική λύση, για κάθε είδους αναβάθμιση. Η μαζική παραγωγή των νέων επεξεργαστών Nano 3000 θα ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2010.

About Freegr network

Από το Blogger.