τεχνολογία

Ο 8core "Zambezi" AMD φέρνει μνήμη DDR3-1866

ΡΙΓΗ συγκίνησης κατέκλυσε την αγορά μετά τιςπληροφορίες για τον μελλοντικό 8-core (octa-core) επεξεργαστή της AMD με την κωδική ονομασία "Zambezi". Ο οκταπύρηνος επεξεργαστής της AMD θα κατασκευάζεται σε κλίμακα ολοκλήρωσης 32nm και η συσκευασία του θα είναι τύπου AM3r2 ενώ θα διαθέτει συνολικά 8MB L3 cache (shared).
Το πιο ελκυστικό όμως κομμάτι της πληροφορίας ειναι ότι ήδη ο ενσωματωμένος στον επεξεργαστή ελεγκτής μνήμης (memory controller) θα προσφέρει υποστήριξη στη μνήμη DDR3-1866. Επιπλέον ο "Zambezi" θα υποστηρίζει μία νέα τεχνολογία με την ονομασία "APM Boost Technology", και από ότι θέλουμε να συμπεράνουμε από την ονομασία, πρόκειται μάλλον για την απάντηση της AMD στην τεχνολογία Intel Turbo Boost που συναντούμε στους επεξεργαστές της Intel, Core i5 και Core i7.
Ο επεξεργαστής "Zambezi" θα εμφανιστεί σύμφωνα με τις ενδείξεις στην αγορά στα μέσα-προς τέλος του 2011 και θα αποτελεί μέρος της πλατφόρμας "Scorpius" καθώς και της νέας γενιάς επεξεργαστών της AMD με την κωδική - και πολύ cool - ονομασία "Bulldozer" (θα εμφανιστούν και τετραπύρηνοι και εξαπύρηνοι "Bulldozer" επεξεργαστές). Ως τότε, οι φίλοι της AMD θα πρέπει να αρκεστούν στους τετραπύρηνους "Deneb" και στους εξαπύρηνους "Thuban" των 45nm που τους αναμένουμε το 2010.
Βασιζόμενοι σε νεώτερες πληροφορίες, τα νέα chipset της AMD, AMD 890FX και AMD 890GX θα υποστηρίζουν την σειρά επεξεργαστών "Bulldozer" και την 8-πύρηνη παραλλαγή τους "Zambezi". Motherboards με τα νέα chipset θα κυκλοφορήσουν στα μέσα του 2010 ωστόσο αρχικά θα ενσωματώνουν το socket AM3 και αργότερα με το AM3r2. Φυσικά, δεν είναι ξεκάθαρο αν τα σημερινά motherboard με το socket AM3 θα μπορούν να υποστηρίξουν τους επεξεργαστές "Bulldozer" (και άρα και τον "Zambezi").

About Freegr network

Από το Blogger.