τεχνολογία

Νέες τεχνολογίες στο Intel Developer Forum

2η τεχνολογική ημέρα για το Intel Developer Forum εδώ και ώρες, και τα θέματα που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των συμμετέχοντων, ήταν τα κάτωθι:
DisplayPort
Το DisplayPort θα αντικαταστήσει αργά ή γρήγορα το DVI και το αναλογικό VGA. Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του DisplayPort είναι η ενσωμάτωση του χρονισμού στο σήμα δεδομένων. Τι ακριβώς σημαίνει όμως αυτό; Με λίγα λόγια, υποστήριξη πολλαπλών οθονών και αρκετός εύρος προκειμένου να διαχειρίζεται υψηλές αναλύσεις σε μία και μόνο έξοδο.
SATA 6 Gb/s
Λίγα τα νέα από το πρότυπο Sata Rev 3.0 (pdf link, don't freak out). Προβλέψεις για σκληρούς δίσκους και SSD σε raid συνδυασμούς και τους λόγους που οδήγησαν στο νέο πρότυπο καθώς και αναφορά σε Asus και Gigabyte μιας και αποτελούν τους πρώτους κατασκευαστές μητρικών που υιοθέτησαν το SATA 6G
Πλατφόρμα Moorestown
H πολλά υποσχόμενη πλατφόρμα της Intel που θα αντικαταστήσει τον Atom και το πως θα θέσει διακριτά όρια μεταξύ netbook και pc.
Mειωμένη κατανάλωση κατά 50%, ενσωμάτωση ελεγκτών μνήμης, γραφικών και άλλων λειτουργιών στον επεξεργαστή, φλερτάρει με χαρακτηριστικά της αρχιτεκτονικής Nehalem (HyperThreading και Burst mode).
Intel Turbo Boost
Στο χαρακτηριστικό Turbo Boost έχουμε/έχετε αναφερθεί κατά καιρούς και θεωρούμε πως είναι πλέον κατανοητός ο βασικός τρόπος λειτουργίας του και τα αποτελέσματα που επιτυγχάνει. Αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι ότι μία παρόμοια λειτουργία θα ενσωματωθεί στους καινούργιους διπύρηνους επεξεργαστές Arrandale και Clarkdale 32nm και θα αφορά την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών.
Σύμφωνα με τις πρώτες φήμες, η λειτουργία αυτή(ή αλλιώς Turbo Boost driver) θα αφορά μόνο την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών και θα δουλεύει κάτω από περιβάλλον Windows 7.
Η επιστροφή της Luci(d)
Κατά την διάρκεια του περσινού IDF, η Lucid παρουσίασε ένα έξυπνο PCI Express bridge chip το οποίο έδινε την δυνατότητα να δουλέυουν ταυτόχρονα, κάρτες γραφικών διαφορετικών specs ακόμα και διαφορετικών κατασκευαστών !
Η Lucid επέστρεψε λοιπόν και στο φετινό IDF, ανακοινώνοντας την συνεργασία της με την MSI. Αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής η μητρική "Big Bang" βασισμένη στο P-55 chipset.
Ένα demo, κεκλεισμένων των θυρών, έδειξε μία GeForce GTX 260 και ATI Radeon HD 4890 να συνεργάζονται αρμονικά στα Windows 7 (κορυφαίος συνδυασμός αν μας ρωτήσετε, η εγκατάσταση drivers θα είναι απόλαυση) όπου η απόδοση ξεπέρναγε τις δυνατότητες κάθε διακριτής κάρτας.
USB 3.0 - ένα βήμα πριν ...
... την πραγματικότητα φυσικά. Δεν ανακοινώθηκαν ημερομηνίες, αλλά πληθώρα προϊόντων βασισμένα στο USB 3.0 συνδεδεμένα πάνω σε πλακέτα αναφοράς της Fujitsu. Την δική της κάρτα με υποστήριξη USB 3.0 παρουσίασε και η Asus.
Πηγή: tomshardware.com, pctechnology

About Freegr network

Από το Blogger.