freegr.gr

IFA 2009: Ασυρματο, φορητο μελλον απο κορυφαιες εταιρειες

Netbooks με Windows 7 από τη Samsung
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει ήδη ενσωματώσει την Starter Edition των Windows 7 σε δύο φρέσκα της Netbooks. Ετσι τα N130 και Ν140 θα περιλαμβάνουν το πολυαναμενόμενο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, αλλά η Samsung υποστήριξε ότι τα φορητά δεν θα διατίθεται μόνο στα Windows 7. Τα Windows XP Home Edition αποτελούν την εναλλακτική επιλογή λειτουργικού και στις δύο συσκευές.
Τα δύο netbooks διαθέτουν ίδια χαρακτηριστικά σε επίπεδο hardware, συμπεριλαμβάνοντας επεξεργαστή Intel Atom N270 ή Ν280, οθόνη 10.1 ιντσών και σκληρό δίσκο έως και 250GB. Η ουσιαστική διαφορά μεταξύ των δύο συσκευών είναι η διάρκεια της μπαταρίας. Με μπαταρία 6-cell, το Ν140 έχει αυτονομία έως και 11 ώρες σε σύγκριση με τις 7.5 ώρες του Ν130. Το τελευταίο περιλαμβάνει, επίσης, προαιρετική επιλογή υποστήριξης φορητών broadband τεχνολογιών όπως HSPA και WiMax.
IFA 2009: Toshiba JournE Touch

Κατά τη διάρκεια της techέκθεσης, η Toshiba παρουσίασε ένα home multimedia tablet με ιδιότητες αφής. Η συσκευή που παρουσίασε η Toshiba ενσωματώνει αυτή τη φοράμε οθόνη αφής 7 ιντσών ενώ παρέχεται και σύνδεση Wi-Fi για γρήγορη πρόσβαση στο Internet. Διαθέτει, επίσης, media player για τη θέαση φωτογραφιών, βίντεο αλλά και την αναπαραγωγή μουσικών κομματιών. Θετικό σημείο της συσκευής αποτελεί η τιμή, η οποία αναμένεται να ανέρχεται στα €249, σημαντικά φθηνότερο σε σχέση με παρόμοια ανταγωνιστικά προϊόντα. Το λειτουργικό που θα φιλοξενείται στο tablet θα είναι πιθανώς μια ειδική έκδοση των Windows αλλά η εταιρεία ήταν φειδωλή σε περισσότερες αποκαλύψεις για το νέο υπολογιστή. Το βάρος του δεν ξεπερνά τα 450 γραμμάρια ενώ το πάχος του αγγίζει μόλις τα 14 χιλιοστά – όσο περίπου ένα κινητό τηλέφωνο.
IFA 2009: Ασύρματο HDMI από τη Philips
Σύμφωνα με την Philips, το καινοτόμο προϊόν θα επιτρέπει στους καταναλωτές να συνδέουν οικιακές ηλεκτρονικές συσκευές, όπως μια τηλεόραση με ένα Blu-ray player, χωρίς να είναι αναγκαία η χρήση αρκετών καλωδίων. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει τη διάθεση των συνδέσμων Wireless HDMI τον Σεπτέμβριο στη Γερμανία, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες για την διάθεση του προιόντος στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Το προϊόν αποτελείται από δύο κουτιά: η πηγή εικόνας –π.χ. το blu-ray player- θα συνδέεται με ένα πομπό και η τηλεόραση ή ο προτζέκτορας θα συνδέεται με έναν μικρότερο δέκτη. Το Wireless HDMI Link θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν τα δύο προϊόντα δεν βρίσκονται κοντά το ένα με το άλλο αλλά σε διαφορετικά σημεία ενός δωματίου. Η απόσταση μεταξύ του πομπού και του δέκτη μπορεί να φτάσει έως τα 25 μέτρα αλλά μόνο βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο. Το προϊόν υποστηρίζει ανάλυση μέχρι τα 1080p.

About Freegr network

Από το Blogger.