τεχνολογία

Η AMD φερνει την τεχνολογια Vision για notebooks

Η AMD ακολουθεί νέα φιλοσοφία όσον αφορά την εξέλιξη στους φορητούς υπολογιστές, επιχειρώντας να προσεγγίσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών σε τομείς όπου βρίσκεται βήματα μπροστά απο το χώρο της αιώνιας ανταγωνίστριας Intel. Πιο αναλυτικά, Η AMD εποκεντρώνει άμεσα στον τομέα των γραφικών και στην αξιοποίηση της εκάστοτε GPU για την εκτέλεση διαφόρων εργασιών σε έναν υπολογιστή.
Εξηγώντας σε εκπροσώπους του Τύπου, ο Bob Grim της AMD δήλωσε ότι "βλέποντας δύο notebooks το ένα δίπλα στο άλλο δεν καταλαβαίνεις τις επιδόσεις παίρνεις ως προς τα γραφικά. Από εδώ και στο εξής, θα μας ακούτε να μιλάμε λιγότερο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και περισσότερο για τη χρήση τους σε πραγματικές συνθήκες".
Η AMD αποκαλύπτει πλέον την φρέσκια τεχνολογία Vision, η οποία αξιοποιεί με νέους αλγόριθμους στο έπακρο την κάρτα γραφικών. Για παράδειγμα, το video transcoding [μετατροπή video από το ένα format στο άλλο] θα γίνεται στην κάρτα γραφικών και όχι στον επεξεργαστή, όπως έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα.
Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε και νέους επεξεργαστές για notebooks, οι οποίοι κατασκευάζονται με βάση το πρότυπο των 45 νανομέτρων κι έχουν συχνότητα λειτουργίας μέχρι και τα 2,6GHz.

About Freegr network

Από το Blogger.