32bit

Windows Easy Transfer για ευκολες μεταφορες

ΤΩΡΑ που θα κυκλοφορεί στην Ελληνική αγορά το νέο λειτουργικό αποφασίσαμε να αναβαθμίσουμε κανα 2-3 φορητούς που έχουμε στο σπίτι και στο γραφείο αν και πρόσφατα αναβάθμισα το laptop μου από Windows XP σε Windows 7 και 2-3 μέρες πριν αναβάθμισα και το Desktop από Vista 32-bit σε Windows 7 64-bit. Αρχικά να πω πως το αποτέλεσμα και στις 2 περιπτώσεις ήταν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ! Τα upgrades έχουν μεταμορφώσει κανονικά τα πάντα σε αυτή την περίπτωση.
Ωστόσο το ενδιαφέρον σημείο αποτελεί η μεταφορά ρυθμίσεων και αρχείων απο το ένα λειτουργικό στο άλλο. Δυστυχώς και στις 2 περιπτώσεις δεν γινόταν απλό upgrade αλλά έπρεπε να κάνω clean install. Ευτυχώς όμως σε ένα post του Scott Hanselman βρήκα ένα υπέροχο εργαλείο που λέγεται Windows Easy Transfer και βρίσκεται μέσα στo CD των Windows 7.
[CDDRIVE:]\support\migwiz\migsetup.exe
Με αυτό το εργαλείο λοιπόν κατάφερα και μετέφερα τις ρυθμίσεις μου μεταξύ διαφορετικών εγκαταστάσεων. Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να το δοκιμάσετε. Αυτά που πρέπει να προσέξετε είναι τα εξής: Να μην κάνετε Trasfer ανάμεσα σε διαφορετικές γλώσσες γιατί τα programs σίγουρα δεν θα μεταφερθούν. Αν θέλετε να μεταβείτε από 32 σε 64-bit θα χρειαστείτε την 32-bit έκδοση του προγράμματος. Αυτή που θα έχει το CD λογικά θα είναι η 64-bit. Aν κάτι πάει στραβά, δεν έχουμε καμία ευθύνη…

About Freegr network

Από το Blogger.