ειδήσεις

Ξεκινησε το πιλοτικο VDSL και αυξανει το ΕΠΑΚ

Όπως έχουμε αναφέρει και παλαιότερα ο ΟΤΕ θα βασιστεί στην τεχνολογία VDSL ώστε να αυξήσει άμεσα τη χωρητικότητα των δικτύων του. H εγκατάσταση των πρώτων ευρυζωνικών συνδέσεων VDSL θα ξεκινήσει στις αρχές Οκτωβρίου σε επιλεγμένους συνδρομητές στις περιοχές Αμπελοκήπων, Ανοιξης, Κουκακίου, Αμαρουσίου και Κηφισιάς.
Η τεχνολογία VDSL θα επιτρέψει στον ΟΤΕ να παρέχει θεωρητικές ταχύτητες από 50 Μbps ως 100 Μbps έναντι 24 Μbps που είναι σήμερα η ανώτατη θεωρητική ταχύτητα πρόσβασης στο Ιnternet. Η αναβάθμιση του δικτύου σε VDSL θα κοστίσει στον οργανισμό περί τα 300-400 εκατ. ευρώ, δηλαδή περίπου το ένα πέμπτο από το κόστος των 2,1 δισ. ευρώ, του προϋπολογισμού του έργου FΤΤΗ (οπτική ίνα στο σπίτι) που ανακοινώθηκε πρόσφατα.
ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΠΑΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΤΕ
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΤΕ, από 19/6/2009 ισχύουν νέες, αυξημένες χρεώσεις για κλήσεις προς αριθμούς ΕΠΑΚ και ΠΕΑΚ (που αφορούν σύνδεση στο Intenet μέσω dialup).
Συγκεκριμένα, για τις ώρες αιχμής (08:00 - 22:00), η χρέωση διπλασιάζεται από τα €0,42 ανά ώρα στα €0,86 ανά ώρα. Τις ώρες μη αιχμής (22:00 - 08:00) η χρέωση διπλασιάζεται από τα €0,21 ανά ώρα στα €0,43 ανά ώρα. Η υπηρεσία free internet Freegr πάντως για ISDN-PSTN παραμένει φθηνή με κόστος περίπου 28 λεπτά την ώρα Πανελλαδικά.

About Freegr network

Από το Blogger.