FIFA

Pro Evolution Soccer 2010: Πρωτες εντυπωσεις

ΕΙΜΑΣΤΕ πορωμένοι με το ποδόσφαιρο και παίζαμε με φίλους το νέο Pro Evolution Soccer 2010 οπότε καταγράφουμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το καλύτερο παιχνίδι ποδοσφαίρου της Konami. Πρόσφατα είχαμε την τύχη να παίξουμε μία beta έκδοση του νέου Pro Evolution Soccer 2010 στα γραφεία της αντιπροσωπείας του παιχνιδιού, Centric Multimedia. Οι εντυπώσεις μας ήταν ανάμεικτες, καθώς το παιχνίδι βρίσκεται ακόμη σε στάδιο ανάπτυξης, άρα υπήρχαν αρκετά προβλήματα που είχαν να κάνουν με την engine του παιχνιδιού, κυρίως στο θέμα της ανταπόκρισης εντολών. Στους υπόλοιπους τομείς το παιχνίδι ήταν ίσως καλύτερο κι απ’ ότι το περιμέναμε.
Αρχικά φίλοι μου θα πρέπει να επισημάνουμετα εξής. Ότι σχολιάζουμε παρακάτω αφορά μία δοκιμαστική έκδοση και όσα προβλήματα αντιμετωπίσαμε στο gameplay ήταν απολύτως φυσιολογικά, δεδομένου ότι το παιχνίδι έχει ολοκληρωθεί κατά 60% στον τομέα της επίθεσης (που περιλαμβάνει πάσες, προωθημένες πάσες και σουτ) και κατά 70% στον τομέα της άμυνας (δηλαδή σε μαρκαρίσματα και τάκλιν). Θα πρέπει λοιπόν να αναμένουμε την τελική preview έκδοση (θα κυκλοφορήσει στα τέλη Αυγούστου) ώστε να βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα από το gameplay.
Ριζικές αλλαγές σε όλους τους τομείς
Η Konami αποφάσισε να δουλέψει τους περισσότερους τομείς του παιχνιδιού από το μηδέν. Μπορεί το PES 2009 να θεωρείται από τα κορυφαία σε πωλήσεις παιχνίδια, ωστόσο είχε πολλά προβλήματα και γι’ αυτά οι Ιάπωνες εισέπραξαν (δικαιολογημένα) πολλά παράπονα την σεζόν που μας πέρασε. Δεν έχουμε λοιπόν να κάνουμε απλά με μια ανανεωμένη έκδοση, όπως η περυσινή (στην οποία απλά αλλάχθηκαν τα μενού, το περιβάλλον, τα ρόστερ και μπήκε το Become a Legend). Το PES 2010 μοιάζει να έχει χτιστεί από μηδενική βάση, κάτι που σίγουρα θα χαροποιήσει παλιούς και νέους φίλους της σειράς.
Το περιβάλλον- όπως ήταν φυσικό- είναι τελείως διαφορετικό και μοιάζει περισσότερο με αυτά που θα είχε ένα σύγχρονο ποδοσφαιράκι στα coin-op. Το background έχει χρώμα μπλε-σκούρο κι αυτό είναι σίγουρα καλύτερη επιλογή από τα κατάλευκα χρώματα και τα αλλόκοτα layout που αναγκαστήκαμε να συνηθίσουμε φέτος. Τα βασικά μενού έχουν μία τρισδιάστατη μορφή κι εμφανίζονται ως μεγάλα εικονίδια, με τέτοιο τρόπο ώστε να καταλαβαίνετε πλήρως τι εννοεί το καθένα. Μετά από χρόνια άλλαξε επίσης και η οθόνη των τακτικών.
Στο θέμα της απόκτησης δικαιωμάτων, η Konami έχει ήδη ανακοινώσει ότι εξασφάλισε τα πλήρη δικαιώματα των πρωταθλημάτων Γερμανίας, Ισπανίας, Ιταλίας, Γαλλίας, Ολλανδίας και Αγγλίας, με μόνη εξαίρεση τα ονόματα των συλλόγων, καθώς θα έχουμε και πάλι μόνο αυτά των Manchester United και Liverpool. Εκτός όμως από τα παραπάνω πρωταθλήματα, έχουν αγοραστεί και τα δικαιώματα του Europa League (νέου κυπέλλου UEFA). Το Champions League και το Europa League, θα είναι αυτή τη φορά διαθέσιμα τόσο μέσω του Master League όσο και μέσω του Become a Legend! Παράλληλα, το πιθανότερο θα είναι να δούμε στο παιχνίδι και όλες τις ομάδες που θα προκριθούν στους ομίλους του Europa League. Με τα νέα δεδομένα, οι σύλλογοι θα είναι αυτή τη φορά διπλάσιοι κι αυτός είναι ένας τομέας που το τελευταίο διάστημα απασχολούσε αρκετά την Konami. Άλλωστε, το Fifa 09 είχε εξασφαλίσει δικαιώματα για πάνω από 20 πρωταθλήματα, σε αντίθεση με το PES 2009 που είχε μόλις πέντε, συν τις κυριότερες ομάδες των υπολοίπων. Η διαφορά αυτή λοιπόν έπρεπε με κάποιο τρόπο να καλυφθεί....

About Freegr network

Από το Blogger.