freegr.gr

Ερχονται τα εξυπνα προγραμματα ασφαλειας

Η τεράστια εξάπλωση ιών, Trojans, spyware και spam e-mails φαίνεται ότι διευρύνει την ανάπτυξη της τεχνολογίας για όσο τον δυνατόν μεγαλύτερη ανάπτυξη της ευφυΐας του λογισμικού αντιμετώπισης των κακόβουλων προγραμμάτων.
Αυτές είναι οι διαπιστώσεις απο τον Dave Cole, διευθυντή του τμημάτων ανάπτυξης και διαχείρισης προϊόντων της Symantec, ο οποίος θεώρησε ότι η πρακτική προτροπής του χρήστη για άμεση ληψη αποφάσεων, που εξάγεται με την εμφάνιση pop-up παραθύρων, δεν αποτελεί πάντως την ιδανικότερη προσέγγιση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συχνά οι περισσότεροι χρήστες των υπολογιστών και του διαδικτύου.
Εκείνο που εστίασε ότι χρειάζεται ενίσχυση στα προγράμματα ασφαλείας είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη αναγνώριση και πιστοποίηση της πραγματικής ταυτότητας του τύπων κάθε αρχείου ώστε να μην πέφτουν στην παγίδα όπως ένα αρχείο που φαίνεται σαν φωτογραφία αλλά τελικά περιέχει κακόβουλο κώδικα. Παράλληλα, θα ενισχυθεί η τεχνική ευρύτερης αντιμετώπισης και η γνώση από άλλα συστήματα ώστε αυτομάτως να αντιμετωπίζονται περιπτώσεις όπου η ίδια πηγή προσπαθεί να μολύνει περισσότερους από έναν υπολογιστές.
Τέλος, τα αυτόνομα προϊόντα ίσως δεν είναι αποτελεσματικά στην καταπολέμηση των κινδύνων που υπάρχουν το διαδίκτυο και γι αυτό η Symantec προσπαθεί να προσφέρει σουίτες εφαρμογών που καλύπτουν συνήθως όλο το εύρος των απειλών. Ένα εύρος που γίνεται όλο και μεγαλύτερο δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια το κύριο κίνητρο πίσω από την ανάπτυξη κακόβουλων προγραμμάτων είναι το οικονομικό κέρδος και όφελος. Κάτι που προσελκύει ένα μεγάλο κομμάτι από ικανότατους αλλά παράλληλα κερδοσκόπους προγραμματιστές.

About Freegr network

Από το Blogger.