Compal

Nokia netbook για την αγορα του 2009;

ΚΑΘΩΣ εδραιώθηκε το μέλλον της συνεργασίας Nokia και Intel πήραν φωτιά οι φημολογίες ότι η Nokia σχεδιάζεινα διαθέσει στην αγορά το δικό της laptop με τη μορφή ενός μιρκού netbook. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της κινέζικης εφημερίδας Commercial Times ήδη οι Quanta και Compal έχουν υλοποιήσει απο κοινού την κατασκευή του φορητού.
Η Quanta θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής φορητών υπολογιστών με ιδιαίτερη ανάμιξη την εποχή που πυήρχαν διαρροές όταν συζητούσαμε για το Apple netbook ενώ και το όνομα της Compal, επίσης δεν μας είναι άγνωστο καθώς φέρει πάντα το μερίδιο ευθύνης της σε κάθε μεγάλο κατακσκεαστή φορητών υπολογιστών. Σύμφωνα με τις φήμες δείχονυν ότι η Quanta έχει αναλάβει την κατασκευή των netbooks, με επεξεργαστές Intel ATOM N270 / N280 και Z520 / Z530 ενώ η Compal θα κατασκευάσει, με άγνωστο χρονοδιάγραμμα προς το παρόν, μια μικρότερη συσκευή πλοήγησης στο Internet.
Να σημειώσουμε ότι οι πρώτες φήμες για Nokia laptops είχαν ξεκινήσει από το Φεβρουάριο όταν ο Olli-Pekka Kallasvuo, CEO της Nokia, άφησε να εννοηθεί σε συνέντευξή του, ότι η εταιρεία του εξετάζει το ενδεχόμενο να μπει στη συγκεκριμένη αγορά. Όλα τα στοιχεία δείχνουν λοιπόν ότι θα δούμε σε λίγους μήνες τη φορητή πρόταση, αυτή τη φορά για υπολογιστή, της Nokia.

About Freegr network

Από το Blogger.