cpu

H Fujitsu φερνει την ταχυτερη CPU στο κοσμο

ΜΠΟΡΕΙ ο χώρος της τεχνολογίας να μην είναι στατικός και ο ανταγωνισμός εν μέσω κρίσης να εντείνεται, οπότε η ιαπωνική Fujitsu μόλις παρουσίασε ένα νέο επεξεργαστή που καταγράφεται ο ταχύτερος του κόσμου διαθέτοντας αυτή την φορά την κωδική ονομασία Venus. Η παρουσίαση του πρωτοτύπου της νέας CPU διεξήχθη στο Fujitsu Forum 2009, καθώς οι σύνεδροι ενημερώθηκαν από την εταιρεία ότι ο επεξεργαστής διαθέτει την εντυπωσιακή δυνατότητα 128 δισ. υπολογισμών το δευτερόλεπτο, με αποτέλεσμα να είναι2,5 φορές ταχύτερος από τον τρέχοντα ισχυρότερο επεξεργαστή στον πλανήτη.
Η Fujitsu υποστήριξε παράλληλαότι ο Venus είναι ακόμη εν εξελίξει, έχει κατασκευαστεί με τη διαδικασία παραγωγής στα 45nm και διαθέτει οκτώ πυρήνες και ενσωματωμένο ελεγκτή μνήμης. Αν συνυπολογίσουμε ότι, ο επεξεργαστής καταναλώνει το ένα τρίτο της ενέργειας που απαιτούν οι CPUs της Intel τότε πρόκειται για μεγάλο θαύμα.
Απο την στιγμή που απο τα εργαστήρια ως το εμπόριο ο Venus έχει να διανύσει αρκετό δρόμο ακόμα, ωστόσο η κατασκευάστρια πιστεύει ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στη φαρμακευτική έρευνα, στην αστρονομία, τη μετεωρολογία και γενικότερα στην επιστημονική έρευνα. Μάλιστα, η Fujitsu δεν αποκλείει την πιθανότητα να προσαρμόσει το νέο της επεξεργαστή σε καθημερινές, mainstream εφαρμογές.
Πηγή: The Inquirer

About Freegr network

Από το Blogger.