ATI

Καθοριζει το μελλον η G300 σειρα της NVidia

Το 2009 αποτελεί κομβικό σημειο εξέλιξης για τις κάρτες γραφικών. Η AMD προ καιρού κυκλοφόρησε τηνδυνατή σε επιδόσεις σειρά Radeon HD 48xx, ενώ η NVidia ανταγωνίστηκε με τις πανίσχυρες κάρτες της σειράς G2xx. Όπως φαίνεται το 2009 μας επιφυλλάσει εκπλήξεις αφού η NVidia θα παρουσιάσει τη σειρά G300, οπότε δεδομένη θεωρείται σύντομα η απάντηση από την AMD-ATI, με τέστ και επιδόσεις που θα κάνουν την διαφορά. Ξένες ιστοσελίδες που παραθέτουμε στο τέλος εικάζουν ότι η σειρά G300 θα είναι πανίσχυρη.
Ορισμένα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων είναι τα εξής: 700MHz GPU clock, 1100MHz memory clock και 1600MHz shader clock. Η “ιπποδύναμη” αυτών των καρτών θεωρείται εξωτική, αλλά δεν συμφέρει στο λογαριασμό της ΔΕΗ αφού αρκετά μεγάλος θα είναι και ο αριθμός των watt που θα χρειάζονται για να λειτουργήσουν. Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηρισιτκά αξιοποιεί πλήρωςτον αριθμό των shader units που αγγίζει το 512 (αριθμός διπλάσιος των shader units που έχουν οι περισσότερες GPU σήμερα).
Με το υψηλό memory clock που διαθέτουν οι κάρτες, ουσιαστικά μας επιβεβαιώνουν ότι θα είναι έτοιμες να “πουσάρουν” 281.6GB/s memory bandwidth, άρα θα αξιοποιούν διπλάσιο bandwidth από αυτό που έχει η GTX 280. Τέλος ξέρουμε ότι η G300 σειρά θα χρησιμοποιεί νέους επεξεργαστές με νέα instruction sets που θα αντικαταστήσουν τα τωρινά SIMD execution και εκτιμάται ότι θα έχουν δυνατότητα επεξεργασίας μέχρι 2,5 teraFLOPS. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια ανακοίνωση για τη τεχνολογία κατασκευής της συγκεκριμένης σειράς αλλά εστιάζεται πάνω στη πλατφόρμα των 40nm. Ανυπομονώ να ακούσω ακριβέστερες πληροφορίες από την ίδια την NVidia.
Πηγές; TechSpot & TechReport

About Freegr network

Από το Blogger.