drivers

Format στα Windows με απλα βηματα!

Θελω να κάνω format στο σκληρό μου αλλα δεν ξέρω πως ακριβώς γίνετε; Μπορεί κανείς να με βοηθήσει; Αυτό ήταν το μήνυμα απο τον φίλο tasosbin. Και ιδού η απάντηση για όλους:
Σημείωση για όλους: Οι οδηγίες είναι για windows ΚΑΙ όχι για Linux ή άλλο λειτουργικό....
Oι κινήσεις που θα κάνετε ανα βήμα στις περισσότερες περιπτώσεις και χωρίς άγχος:
1) Αρχικά εγκατέστησε τα αρχεία σου σε ένα άλλο partition του δίσκου για να μην κινδινέψουν κατά την διάρκει του φορμάτ.
2) Βάλε το cd των windows στο cd.
3) Κάνε restart (επανεκίνηση του υπολογιστή)
4) Πήγαινε στο Bios και βάλε το cd ως primary
5) Ξανακάνε restart
6) Περίμενε να αρχίσει το cd να δουλεύει και πάτα κάποιο κουμπί (οποιοδήποτε) για να επιβεβαιώσεις ότι θες να αρχίσει το φορμάτ.
7) Ακολούθησε τις οδηγίες και είσαι έτοιμος.
Περιληπτικά: Αρχικά από όλα βάλε όλα τα αρχεία σου σε ένα διαφορετικό partition του δίσκου ώστε να μην χαθούν κατά την διάρκεια του φορμάτ. (Π.χ εσύ θα κάνεις φορμάτ το C. Βάλε τα στο D, E, F ή όποιο θες αλλά φυσικά όχι το C αφού στο C θα διαγραφτούν ολα.) Μετά βάλε το cd των windows μέσα στο cd και κάνε restart (επανεκίνηση του υπολογιστή). Την στιγμή που θα σβήσει το pc για να ξανά ανάψει, με το που θα ανάψει εκεί στις μαύρες οθόνες πάτα del (η ότι άλλο σου πει, π.χ F2) για να μπεις στο Bios. Όταν μπεις βάλε το cd σαν primary. Δηλ με το που θα ανάβει το pc θα ψάχνει να βρει το λειτουργικό σύστημα πρώτα στο cd και μετά κάπου αλλού (π.χ στον σκληρό δίσκο). Με αυτό δεν κινδυνεύει το ήδη υπάρχον λειτουργικό σου (windows) απλά θα καθυστερεί λιγάκι να φορτώσει γιατί πρώτα θα χάνει χρόνο ψάχνοντας αλλού. Μετά το φορμάτα ξανάλαξε το όπως ήταν πριν για να μην περιμένεις κάθε φορά τσάμπα. Μετά ξανακάνε restart. Όταν ξανανάψει το pc, θα ψάξει να βρει το σύστημα πρώτα στο cd. Λόγο του ότι το cd των windows είναι ήδη στο cd (το έχεις βάλει από πριν αν θυμάσαι) θα ξεκινήση την διαδικασία εγκατάστασης των windows. (Την οποία πρέπει να επιβεβαιώσεις πατώντας ένα οποιοδήποτε κουμπί). Απλά ακολούθησε τα βήματα και το cd θα κάνει τα υπόλοιπα για σένα. Διάλεξε τα properties που θες (π.χ αν θες ελληνικά ή αγγλικά και λοιπά) και πάτα ΟΚ. Τα windows θα εγκατασταθούν μόνα τους. Αυτό ήταν όλο.
Σημείωση: Την στιγμή που θα σε ρωτήσει για τις γλώσσες που θες βάλε τα εξής για να έχεις ελληνικά: (Υπόψην ότι έτσι και δεν τα βάλεις σωστά δεν πειράζει γιατί μπορείς να τα βάλεις και μετά από το εικονίδιο "ΕΝ" (δεξί click και properties) που βρίσκεται στο systray δηλ κάτω δεξιά κοντά στο ρολόι)
Πήγαινε στην καρτέλα (στο tab) General και για "Your locale" βάλε English United states. Από κάτω διάλεξε τις γλώσσες που θες (πρόσθεσε μετά και τα έξτρα στο advanced) και εκεί ποιο πέρα στο set default βάλε ελληνικά (Greek). Αν τώρα πας στην καρτέλα "Input Locales" θα δεις ότι για την ώρα υπάρχουν μόνο τα αγγλικά παρόλο που του είπες και ελληνικά. Μην πτοηθείς και μην πατήσεις τίποτα σε αυτήν την καρτέλα γιατί ότι και να κάνεις χαμένο θα βγει. Δεν θα σου βάζει ελληνικά που να χτυπιέσαι. Πάτα ΟΚ και μετά "Customize" το επόμενο (παρακάτω) κουμπί. Υπόψην ότι είμαστε ακόμα στο φορμάτ έτσι; Δεν σε μπέρδεψα... Το λέω γιατί είπα ότι μπορείς να το κάνεις και μετά και μετά αν θυμάμαι καλά δεν υπάρχει customize... Είμαστε στο φορμάτ. Αυτό το κουμπί θα σε βγάλει ξανά στο Input Locales μόνο που τώρα έχουν προστεθεί και τα ελληνικά. (Γιατί αυτό είπα μην πατήσεις τίποτα... το κάνει αυτόματα. Αν δεν είμασταν στο φορμάτ και το έκανες μετά η γλώσσα θα υπήρχε ήδη από πριν). Όταν το δεις αυτό θα ξέρεις ότι όλα είναι οκ. Έχεις και αγγλικά και ελληνικά (και ότι άλλο πρόσθεσες πριν στα έξτρα). Μετά συνέχισε το φορμάτ κανονικά!

About Freegr network

Από το Blogger.